Nestali dokazi sačuvani na fotoelaboratima

by | feb 24, 2016 | Novosti, Priča dana | 0 comments

pisma, ilustracija/PCNENDio dokaza koje je policija uzela iz kuće Veselina Mujovića 19. februara, nestao je u Upravi policije, saznaju Vijesti. Između ostalog, nestala su Mujovićeva pisma premijeru Milu Đukanoviću i bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću

Specijalno tužilaštvo je o tome otvorilo istragu i počelo saslušanja svih policajaca koji su bili na pretresu Mujovićeve kuće u podgoričkom naselju Vranići.

Uprava policije je kasnije saopštila da su “na fotoelaboratu zabilježeni svi dokumenti uključujući i one koji su nestali”.

“Na fotoelaboratu, koji se u postupku koristi kao dokaz, su inače zabilježeni i 13 pisama i dva dokumenta koji su nestali, što znači da je sadržina ovih dokumenata svakako zabilježena odnosno sačuvana za eventualni postupak.

Takođe, uz pomenute predmete i spise Specijalnom državnom tužiocu dostavljene su službene zabilješke svih policijskih službenika koji su učestvovali u pretresima ili koji su bili povezani sa ovom radnjom. Osim toga, Specijalnom tužiocu dostavljeni su i snimci sa video nadzora koji pokrivaju dio prostorija policije gdje su se nalazili predmeti i spisi o pretresima, kao i izvod iz evidencije pristupa prostorijama pomoću ID kartica za potreban period”, saopšteno je iz Uprave policije.

Veselin Mujović je uhapšennedavno zbog sumnje da je da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i prevara.

Mujović je, na osnovu priznanja Svetozara Marovića, osumnjičen da je od visokog funkcionera Demokratske partije socijalista uzeo oko 800.000 eura, obećavajući mu da neće biti uhapšen u predmetima koje je zbog višemilionskih malverzacija u Budvi pokrenulo Specijalno tužilaštvo.

0 Comments

Submit a Comment