U Italiji 13 mrtvih od vakcine protiv gripa

Objavljeno: 30.11.2014, 22:35h

Broj osoba umrlih u Italiji nakon što su primili vakcinu protiv gripe firme Novartis porastao je na 13, objavile su danas talijanske medicinske vlasti, prenosi Onasa. Italijanska medicinska agencija (AIFA) upozorila je da nije potrebno dizati paniku i naglasila da još nema dokaza da je vakcine Fluad koje proizvodi švajcarska firma odgovorno za ove smrti, objavila je agencija DPA. AIFA je u četvrtak objavila, pošto su preminule četiri osobe, da je s tržišta preventivno povukla dvije proizvodne serije Fluada, dok se ne sprovedu dodatne studije koje bi trebale da utvrde postoji li veza između smrti u Italiji i vakcine, koje se koristi od 1997. i koje su dosad bez posljedica primili miliona ljudi. Do danas je ukupno trinaest smrtnih slučajeva u Italiji povezano s primanjem vakcine Fluada.  

Broj osoba umrlih u Italiji nakon što su primili vakcinu protiv gripe firme Novartis porastao je na 13, objavile su danas talijanske medicinske vlasti, prenosi Onasa.

Italijanska medicinska agencija (AIFA) upozorila je da nije potrebno dizati paniku i naglasila da još nema dokaza da je vakcine Fluad koje proizvodi švajcarska firma odgovorno za ove smrti, objavila je agencija DPA.

AIFA je u četvrtak objavila, pošto su preminule četiri osobe, da je s tržišta preventivno povukla dvije proizvodne serije Fluada, dok se ne sprovedu dodatne studije koje bi trebale da utvrde postoji li veza između smrti u Italiji i vakcine, koje se koristi od 1997. i koje su dosad bez posljedica primili miliona ljudi.

Do danas je ukupno trinaest smrtnih slučajeva u Italiji povezano s primanjem vakcine Fluada.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply