Eksplodirala suborbitalna svemirska letjelica

Objavljeno: 31.10.2014, 22:26h

Suborbitalna svemirska letjelica “Spejs šip 2” milijardera Ričarda Brensona eksplodirala je danas tokom probnog leta i najmanje jedna osoba je poginula i druga je povrijeđena, saopštila je kalifornijska patrola autoputeva, prenosi Tanjug. Svemirski putnički brod eksplodirao je tokom probnog leta u južnokalifornijskoj pustinji Mohave, pošto je poletio sa civilnog aerodroma “Mojava er i Spejs port (Mojave Air and Space Port ) u Kaliforniji, prenijela je agencija AP. Svjedok nesreće, fotograf Ken Braun je rekao je da letjelica za svemirski turizam eksplodirala pošto se oslobodila od aviona koji je nosio letjelicu na veliku nadmorsku visinu.  

Suborbitalna svemirska letjelica “Spejs šip 2” milijardera Ričarda Brensona eksplodirala je danas tokom probnog leta i najmanje jedna osoba je poginula i druga je povrijeđena, saopštila je kalifornijska patrola autoputeva, prenosi Tanjug.

Svemirski putnički brod eksplodirao je tokom probnog leta u južnokalifornijskoj pustinji Mohave, pošto je poletio sa civilnog aerodroma “Mojava er i Spejs port (Mojave Air and Space Port ) u Kaliforniji, prenijela je agencija AP.

Svjedok nesreće, fotograf Ken Braun je rekao je da letjelica za svemirski turizam eksplodirala pošto se oslobodila od aviona koji je nosio letjelicu na veliku nadmorsku visinu.

 

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register