Srbija: Diskriminacija LGBT u udžbenicima

Objavljeno: 31.07.2014, 18:24h

U udžbenicima srednjoškolaca iz Srbije istopolna seksualna orijentacija se tretira kao devijantna pojava, rečeno je na konferenciji u organizaciji Labrisa. Istopolna seksualna orijentacija izučava se u udžbenicima zajedno sa prostitucijom, promiskuitetom, pedofilijom ili u poglavljima o poremećajima seksualnih nagona i hormona, rečeno je na konferenciji. Cilj istraživanja, kako je rečeno na skupu Organizacije za lezbejska ljudska prava je “mapiranje” mjesta gdje se nalazi diskriminatorni sadržaji ali i da se zahtijeva od Ministarstva prosvjete da se ti sadržaji uklone, prenosi Tanjug.

U udžbenicima srednjoškolaca iz Srbije istopolna seksualna orijentacija se tretira kao devijantna pojava, rečeno je na konferenciji u organizaciji Labrisa.

Istopolna seksualna orijentacija izučava se u udžbenicima zajedno sa prostitucijom, promiskuitetom, pedofilijom ili u poglavljima o poremećajima seksualnih nagona i hormona, rečeno je na konferenciji.

Cilj istraživanja, kako je rečeno na skupu Organizacije za lezbejska ljudska prava je “mapiranje” mjesta gdje se nalazi diskriminatorni sadržaji ali i da se zahtijeva od Ministarstva prosvjete da se ti sadržaji uklone, prenosi Tanjug.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register