Krivokapić: Dvije trećine parlamentaraca ne vjeruje Javnom servisu

Objavljeno: 31.07.2014, 16:39h

Dvije trećine crnogorskih parlamentaraca nijesu zadovoljni Javnim servisom, kazao je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić . “Parlamentarci nisu zadovoljni Javnim servisom, usuđujem se reći u ime većine njih, možda čak i dvotrećinske većine. Sloboda ne treba da se zloupotrebljava, uvijek je bolje dati više slobode medijima, ali ne da je zloupotrijebe da postanu kritička i autonomna svijest društva”, kazao je Krivokaić. Prema njegovim riječima, a ako postanu partijski, ili još uže od toga, pojedinačni partijski interesi, onda mediji postaju prijetnja društvu i zakonodavna vlast ima obavezu da na tu prijetnju reaguje. Krivokapić, koji je sazvao sjednicu Savjeta Radio Televizije Crne Gore, je rekao da je javnost slobodna toliko koliko je demokratija živa, a prema njegovoj ocjeni, da bi se formirao Javni servis prema standardima Evropske unije, potrebna je odgovornost za njegovo vođstvo, prenosi agencija Mina. “Veliki su zahtjevi u parlamentu da se loše stanje pokuša preduprijediti novom zakonskom regulativom, koja ne mora da znači ograničavanje slobode”, kazao je Krivokapić.

Dvije trećine crnogorskih parlamentaraca nijesu zadovoljni Javnim servisom, kazao je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić .

“Parlamentarci nisu zadovoljni Javnim servisom, usuđujem se reći u ime većine njih, možda čak i dvotrećinske većine. Sloboda ne treba da se zloupotrebljava, uvijek je bolje dati više slobode medijima, ali ne da je zloupotrijebe da postanu kritička i autonomna svijest društva”, kazao je Krivokaić.

Prema njegovim riječima, a ako postanu partijski, ili još uže od toga, pojedinačni partijski interesi, onda mediji postaju prijetnja društvu i zakonodavna vlast ima obavezu da na tu prijetnju reaguje.

Krivokapić, koji je sazvao sjednicu Savjeta Radio Televizije Crne Gore, je rekao da je javnost slobodna toliko koliko je demokratija živa, a prema njegovoj ocjeni, da bi se formirao Javni servis prema standardima Evropske unije, potrebna je odgovornost za njegovo vođstvo, prenosi agencija Mina.

“Veliki su zahtjevi u parlamentu da se loše stanje pokuša preduprijediti novom zakonskom regulativom, koja ne mora da znači ograničavanje slobode”, kazao je Krivokapić.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register