Gugl dobio 12.000 zahtjeva za brisanje linkova

Objavljeno: 31.05.2014, 18:18h

Kompanija Gugl (Google) saopštila je danas da je za jedan dan dobila 12.000 zahtjeva korisnika iz zemalja EU, koji žele da budu obrisane nezgodne informacije iz rezultata pretrage na najpopularnjem pretraživaču interneta. Zahtjevi se od četvrtka uveče podnose na internet stranici koju je Gugl otvorio zbog presude Evropskog suda za ljudska prava koja nalaže da se moraju izmijeniti rezultati pretrage na osnovu “prava da se bude zaboravljen”, podsjeća Beta. Odluka suda znači da će žitelji EU moći da dotjeraju svoju reputaciju na internetu tražeći od Gugla i drugih pretraživača interneta da budu uklonjeni linkovi ka novinskim člancima i drugim sajtovima s problematičnim podacima o ranijim aktivnostima.

Kompanija Gugl (Google) saopštila je danas da je za jedan dan dobila 12.000 zahtjeva korisnika iz zemalja EU, koji žele da budu obrisane nezgodne informacije iz rezultata pretrage na najpopularnjem pretraživaču interneta.

Zahtjevi se od četvrtka uveče podnose na internet stranici koju je Gugl otvorio zbog presude Evropskog suda za ljudska prava koja nalaže da se moraju izmijeniti rezultati pretrage na osnovu “prava da se bude zaboravljen”, podsjeća Beta.

Odluka suda znači da će žitelji EU moći da dotjeraju svoju reputaciju na internetu tražeći od Gugla i drugih pretraživača interneta da budu uklonjeni linkovi ka novinskim člancima i drugim sajtovima s problematičnim podacima o ranijim aktivnostima.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply