Subotica:Novinari optužuju direktora za mobing

Objavljeno: 30.05.2014, 19:02h

Sedam novinara redakcije na srpskom jeziku Radio Subotice optužilo je direktora ove medijske kuće Ljubišu Stepanovića za mobing zbog zloupotrebe ovlašćenja i miješanje u njihov rad, a ovim povodom sledeće nedjelje će u Subotici boraviti delegacija OEBS-a i novinarskih udruženja, prenosi Tanjug. Zloupotreba ovlašćenja kroz miješanje u rad srpske redakcije kroz sugerisanje šta treba, a šta ne saopštavati, neprijatni razgovori s kolegama, vika, omalovažavanje, pozivi na informativne razgovore, prijetnje otkazom zbog honorarnog rada za druge medije, samo su neke od optužbi šest novinara i urednice srpske redakcije Ljiljana Elek Radio Subotice protiv direktora ove medijske kuće Ljubiše Stepanovića. U Radio Subotici, pored redakcija na srpskom i mađarskom, postoji i redakcija na hrvatskom jeziku. Radio Subotica, koja posluje kao javno preduzeće čiji je osnivač lokalna samouprava, prošle godine je proslavila 45 godina postojanja i rada, a Ljubiša Stepanović se na mjestu vršioca dužnosti direktora nalazi od 20. februara ove godine.

Sedam novinara redakcije na srpskom jeziku Radio Subotice optužilo je direktora ove medijske kuće Ljubišu Stepanovića za mobing zbog zloupotrebe ovlašćenja i miješanje u njihov rad, a ovim povodom sledeće nedjelje će u Subotici boraviti delegacija OEBS-a i novinarskih udruženja, prenosi Tanjug.

Zloupotreba ovlašćenja kroz miješanje u rad srpske redakcije kroz sugerisanje šta treba, a šta ne saopštavati, neprijatni razgovori s kolegama, vika, omalovažavanje, pozivi na informativne razgovore, prijetnje otkazom zbog honorarnog rada za druge medije, samo su neke od optužbi šest novinara i urednice srpske redakcije Ljiljana Elek Radio Subotice protiv direktora ove medijske kuće Ljubiše Stepanovića.

U Radio Subotici, pored redakcija na srpskom i mađarskom, postoji i redakcija na hrvatskom jeziku. Radio Subotica, koja posluje kao javno preduzeće čiji je osnivač lokalna samouprava, prošle godine je proslavila 45 godina postojanja i rada, a Ljubiša Stepanović se na mjestu vršioca dužnosti direktora nalazi od 20. februara ove godine.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply