Kazne za one koji hrane beskućnike u Veroni

Objavljeno: 30.04.2014, 23:19h

Beskućnici koji žive u blizini centra Verone biće uklonjeni novom odlukom desničarskog gradonačelnika, koji je objavio da će svi koji ih budu hranili morati da plate 500 eura. Flavio Tosi, prvi čovjek grada na sjeveru Italije, kazao je da povećanje broja prosjaka na centralnom trgu predstavlja “rizik po javno zdravlje”. Okrivio je i lokalno humanitarno udruženje da ih svojim donacijama privlači. “U blizini Trga Dante nalazi se bašta gdje već neko vrijeme Ronda della Carita daje besplatne porcije hrane”, kazao je Tosi. “Sada tu spava više od 20 beskućnika i baštu koristi kao javni toalet. Situacija je izmakla kontroli i zato moramo uvesti ovu zabranu”. Dodao je da u Veroni već postoje brojni centri za beskućnike.

Beskućnici koji žive u blizini centra Verone biće uklonjeni novom odlukom desničarskog gradonačelnika, koji je objavio da će svi koji ih budu hranili morati da plate 500 eura.

Flavio Tosi, prvi čovjek grada na sjeveru Italije, kazao je da povećanje broja prosjaka na centralnom trgu predstavlja “rizik po javno zdravlje”. Okrivio je i lokalno humanitarno udruženje da ih svojim donacijama privlači.

“U blizini Trga Dante nalazi se bašta gdje već neko vrijeme Ronda della Carita daje besplatne porcije hrane”, kazao je Tosi. “Sada tu spava više od 20 beskućnika i baštu koristi kao javni toalet. Situacija je izmakla kontroli i zato moramo uvesti ovu zabranu”.

Dodao je da u Veroni već postoje brojni centri za beskućnike.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register