Stomatolog će da klonira Lenona

by | apr 10, 2014 | Zanimljivosti | 0 comments

Stomatolog Majkl Zuk iz Kanade, koji je kupio na aukciji zub engleskog muzičara Džona Lenona, želi da klonira člana Bitlsa. Ovaj entuzijasta je već pokrenuo projekat u kojem se izoluje DNK iz pokvarenog zuba, koji je čuveni muzičar dao svojoj kućnoj pomoćnici šezdesetih godina.

Zuk, koji je prije dve godine kupio zub Džona Lenona tvrdi da će uprkos negativnim komentarima i prognozama uspeti u svojoj namjeri, da klonira legendarnog pjevača koga će odgajati kao svog sina.

Naučnici tvrde da su male šanse za kloniranje mamuta, a pogotovo Lenona, koji je ubijen 1980. godine, ali to ovog entuzijastu nije poljuljalo.

Tvrdi da je na korak do ostvarenja svog sna i već ima plan kako će odgajati klona legendarnog Bitlsa. Naime, planira malog Džona da drži podalje od cigareta, alkohola i droge.

Dijete, koje još nije stvoreno iz Lenonovog genoma, će prema Zukovim riječima ići na časove gitare kod istaknutih profesora, kako bi saznao da li i klon može da stvori nevjerovatnu muziku, kao i „original“. Iako postoji mnogo prepreka do ostvarenja Majklovog sna, kao što su zakoni, on je veoma optimističan.

“Moj cilj je da uspijem da izolujem DNK Džona Lenona, tačnije tim naučnika koji radi na ovom projektu. Genom slavnog pjevača vrijedi milione. Što se tiče zakona i moralnih načela, oni ne moraju da budu prepreka. Sve zavisi u kojoj zemlji radite takve stvari. Ako moj plan ne može da se realizuje u jednoj zemlji, sigurno može u drugoj“, kaže Zuk.

0 Comments

Submit a Comment