Šamaranje

Objavljeno: 24.02.2014, 10:09h

Dosta sam pisao i pokušavao na fino, kada ih vidim neđe na javnom mjestu, ima tako da ih išamaram, i sa takvim uživanjem, da vam to ne mogu opisati.

Ugledni biznismen Veselin Pejović, najbolji ponuđač za najveću fabriku u Crnoj Gori, opalio je šamarčinu poslaniku Skupštine zbog njegovih javno izrečenih stavova. “Šamarčinu“ – kako sa dozom ponosa to opisuje ovaj ugledni biznismen – opalio je poslaniku na beogradskom aerodromu, u prisustvu supruge poslanika. Pravo džentelmenski, kako i dolikuje branjenju njegovog ugleda.

Ugledni biznismen je ponudio 28 miliona eura za imovinu KAP-a. Nekada, kao dijete, krao je čokaladice – negdje je priznao, i da je to njegov najveći grijeh i krađa.

Na Youtube postoji snimak kako ovaj ugledni biznismen otvara rampu, valjda za svoj kamion. Rampu otvara opet kako mu doliči, upravo onako kako je branio svoj ugled na Beogradskom aerodromu.

Mogu zamisliti kakav je prema svojim radnicima ovaj ugledni biznismen, i kako rješava eventuelna sporove sa njima kada ih ovako rješava sa poslanikom u Skupštini. (Htjedoh napisati skupštini.)

Ne bih ulazio u to kako je ugledni biznismen za 20-tak godina od krađe čokaladica došao do 28 miliona da mi ne bi opalio metak. Kada poslaniku može šamarčinu, što meni ne bi mogao metak?

Mada, i poslanicu su zaradili svoj mandat slično kao on svojih 28 miliona. Biznismen je moguće toga svjestan, stoga se prema njima odnosi kao prema sebi ravnima, što oni, u krajnjem slučaju, i jesu. Opozicionom poslaniku kojem je biznismen “opalio šamar“ ne smeta da sjedi u skupštini koja je konstituisana na osnovu krađe, pritisaka, ucjena. Kakav biznismen takva skupština i njeni poslanici.

Po nalogu istražnog sudije, biznismen Pejović je priveden, određen mu je 48-časovni pritvor. Čeka se odluka da li će mu pitvor biti produžen. Lično mislim da neće, da ćemo svi ubrzo zaboraviti ovaj mali incident, i da će Pejoviću biti prodat KAP kao našem novom strateškom partneru.

Pomno ću kao građanin pratiti sudski epilog svega, i, ako se završi onako kako mislim da hoće -prekršajnom prijavom i novačanom kaznom, pozdravit ću takvu odluku suda.

Već godinama me jedan broj tzv.poslanika vrijeđa, nazivajući me: izdajnikom, neprijateljem države, nesposobnjakovićem koji se nije snašao kada se svako mogao snaći…. Ti poslanici vodili su me u ratove, sankcije, uništili mi porodicu i prijatelje, svojim govorima i izjavama konstantno mi vrijeđaju intelekt. Stoga, dosta sam pisao i pokušavao na fino, kada ih vidim neđe na javnom mjestu, ima tako da ih išamaram, i sa takvim uživanjem, da vam to ne mogu opisati.

Vrijeme je i da ja vidim kako izgleda ta betonjerka na 48 sati, a par stotina eura kazne će mi platiti poznanici. Zakon je jednak za sve, a mi smo pravna država. Dakle, ako tako prođe biznismen Pejović – a mislim da hoće, pozivam sve one ogorčene sugrađane da počnemo šamarati poslanike, znate već koje!

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

 1. Vojin Grubač says:

  Autor: Mihailo Terzić

  Šamar za perverznu glavu

  Autor: Mihailo Terzić

  Nije se desilo u Šilerovoj u Zemunu, nekadašnjem Medinom štabu, desilo se, malo dalje, na beogradskom aerodromu u redu za čekiranje karata.
  Mihailo Terzić

  Sijevnuo je šamar po djelu Medine glave, koji se, kod poštenog svijeta zove OBRAZ.

  Nebojša Medojević, svojim činjenjem, godinama predstavlja hodajuće zastiđe Crne Gore. Čim izađe iz njenih granica, onda vrijeđa sve što je crnogorsko i vlast i naciju i čestite poslovne ljude. Ovog puta oklevetani čovjek mu se dijagnostički tačno obratio „Đe si smradu“ i „Što laješ kad me nepoznaješ“.

  Dijagnoza za Medu, ali i za makro socijalni mentalni crnogorski ambijent.

  Na licu mjesta je primijenjena i terapija; za laž, za klevetu,za uvredu dostojanstva. Junaštvom protiv Ništavila?

  Instrumentom na kraju ruke, Veselin Pejović je u hali beogradskog aerodoma, imunitetski zaštićenog građanina Crne Gore, denucijanta i olajavače svega crnogorskog, Nebojšu Mdojevića, fizički, na licu mjesta kaznio. Čojstvom protiv civilizacije?

  Kada preventivni sistem crnogorske države ne štiti svoje građane onda pravdu preuzimaju pojedinci. Zakon ulice! Opasnost da individulana patološka pojava, postane makrosocijalni patološki fenomen u crnogorskom političkom ambijentu.

  Ovaj incident je vapaj Dostojanstva i Čojstva a šamar državi crnogorskoj.

  A malo prije šamara Medo je, u svom stilu, pred skoro praznom salom u Beogradu (postoji video snimak) promoviso svoju knjigu “Perverzna tranzicija od komunizma do mafije”zbornik pljuvačkih Medovih kolumni. Okružen ambijentom svojih idejnih “babica” Medo se prestavio kao,“dvadeset godina proganjani izdajnik Crne Gore“. Lik je, po običaju, kada dođe „među svoje“ u Beograd, prolio svu otrov protiv Crne Gore i njene, kako reče, „mafijaške vlasti.

  Vodeću političku partiju Crne Gore, bez trunke nelagode što to izgovara u stranoj državi, naziva “lopovskom i fašističkom sektom”. Čudi ga što ni SAD još ne prepoznaju njegova patološka „otkrića“.

  Ali obeća, kada osvoji vlast on će da zabrani rad DPS.

  On sebe nazva sebe intelektualcem, analitičarom, stručnjakom,vizionarom i piscem, a ne umjede kazati da ga godinama građani te,“mafijaške“,“lopovske“ i „fašističke“ države plaćaju pet-šest puta više od radničkog prosjeka, samo zato da šizoidno, kleveće, ruži i kalja ugled i Crnoj Gori i Crnogorcima. Beograd mu je za to omiljeni ambijent.

  I kada je za neargumentovano javno olajavnje sijevnuo udarac u preverznu glavu građanina Medojevića, pojavće se „poslanički imunitet“ koji štiti „proizvod“ bolesne glave.

  A građanin Pejović koga sistem njegove države nije preventivno zaštitio, prinuđen je da odbranu ličnog integriteta i digniteta pokuša fiziči zaštititi.

  Bože, postoji li neko, bar moralno, pravilo, da ONI, koji čine štete državi i građanima pod zaštitom imuniteta države, ne budu zaštičeni od građana koje ZAŠTIĆENI javno terorišu? Valjada, garađani Crne Gore plaćaju imunitet svojih poslanika da brane njihova ljudska i građanska prva a ne da im baš ONI ta prava narušavaju?

  I gospodin Veselin Pejović plaća Nebojšu Medojevića da ga, na žalost, javno pljuje?

  Nije normalno gospodo pravnici!

  Pišu mediji, da se Medo bio malo zaboravio da je u stranoj državi, pa je od milicajca tražio da odmah podnese krivčnu prijavu zbog udrca u „perverznu“ glavu. Tek kad mu je „organ“ rekao, neka ide u svoju državu i neka tamo naređuje da pišu krivične prijave, shvato je da Beograd nije Podgorica.

  A možda mu je progovorila podsvijet. Zna Medo za koga radi, ali mu nije po volji što su mu korito u Beogradu izmakli. Ostala mu je samo blagajna u Skupštini Crne Gore.

 2. Vojin Grubač says:

  Елем, дотични Михаило Терзић је по професији Црногорац на Теразијама, са посебношћу да никада није смио никоме изаћи на полемику или ТВ дуел.

  Ево линка текста овога фашионисте.

  http://www.cdm.me/kolumne/samar-za-perverznu-glavu

  • danilo stojanovic says:

   G. Grubac, Mislio sam da ste savladali osnove logike? Izgleda, prevario sam se? Jer se u vasem tekstu koristite “argumentom na covjeka” (argumentum ad hominem) koji se smatra za jednu od najvecih (i nemoralnijih) logickih grijesaka.

   Sto se tice termina “fashionista” cini mi se da taj termin znaci nesto drugo od onoga sto se vi mislili. Naime u modernom zargonu (engleskom posebno) taj termin oznacava covjeka koji je posvjecen modi (fashion na Engleskom). ***

   Doduse, mozda na Ruskome to znaci to sto ste vi zeleli da kazete?

   U svakom slucaju promasili ste. Crnogorac, po definiciji, ne moze biti fasista. Jer simbol Crnogoraca je borba za slobodu (“Za krst casni I slobodu zlatnu”). To, moze biti, pripada samo onim Crnogorcima koji vjeruju u “velike drzave” (imperije). I posebne rase (“nebeske narode”).

   A vasa fer borba na duelima je nadaleko poznata.

   Pozdrav.

   Danilo Stojanovic

   *** Urban Dictionary: fashionista
   http://www.urbandictionary.com/define.php?term=fashionista
   A person devoted to fashion clothing, particularily unique or high fashion. A person not to be called a fashionista would be someone who obsessivly…

   Merriam Webster Dictionary – Full Definition of FASHIONISTA

   : a designer, promoter, or follower of the latest fashions
   See fashionista defined for English-language learners »
   Origin of FASHIONISTA

   1fashion + -ista (as in Sandinista)
   First Known Use: 1993

   • Vojin Grubač says:

    Господине Стојановићу,

    па ја и употребљавам израз фашиониста за оне који су посвећени моди, у смислу да модерно избацују пароле док им празилук вири из задњице.

 3. Vojin Grubač says:

  Pokret za promjene zatražio je zabranu distribuciju dnevnog lista pobjeda i portala Cafe del Montenegro zbog objavljenog teksta „Šamar za perverznu glavu“ autora Mihaila Terzića.

  U zahtjevu upućenom Osnovnom državnom tužiocu, navodi se da se u tekstu “jezikom mržnje poziva na linč i nasilje protiv Predsjednika Pokreta za Promjene i poslanika Skupštine Crne Gore, Nebojše Medojevića, čime se grubo krše zajamčena prava i slobode čovjeka i građanina i raspiruje se mržnja prema pripadnicima određene politčke grupacije”.

  http://www.vijesti.me/vijesti/pzp-trazi-zabranu-pobjede-cdm-a-clanak-181636

 4. Veljko B Ilic says:

  Srecni ste vi gospodo Zipp-e I Grubacu sto se u danasnjoj Crnoj Gori desavaju mnoga ‘Cuda’, pa vas dvojica uvijek imate ‘dobrih’ tema da nama prepricate ta Cuda. U mojoj nekadasnjoj Crnoj Gori, koju napustih prije 45 godina, kuce se nijesu zakljucavale. Ljudi se nijesu samarali, a kad si sjedio u kafani, mogao si slobodno ostaviti novac na astal, naruciti pice, I da oprostite, otici do klozeta, vratiti se svome astalu gdje si nasao tacan kusur I pice. Cudo jedno, sta se to desava sa mojom (I vasom) Crnom Gorom? O Medojevicu necu da diskutujem. Za moju Crnu Goru upotrebicu onaj stari latinski izraz: “LA CARA MONTENEGRO,ANTICA NOSTRA PATRIA.” U prevodu: Draga Crna Goro, nasa stara otadzbino.

 5. Zipp says:

  Gospodine Grubač,
  na PCNEN imam potpunu slobodu pisanja, niko mi ne ograničava niti sugeriše što i kako da pišem. Neubičajno, ne za kod nas, već za svijet uopšte. Pokušavam da to na zloupotrijebim, zato sam prije objavljivanja gornjeg teksta tražio od redakcije da mi da sugestiju da li tekst za objavljivanje, tj. da li može biti shvaćen kao poziv na šamaranje poslanika, te da li je protiv novinarskog kodeksa. Napominjem, bez lažne skromnosti, da sam ja jedan običan polupismen građanin, i da se ovim, amaterskim novinarstvom bavim jer nam je situacija u društvu, stoga i novinarstvu takva – kakva je.
  Kada sam pročitao tekst koji ste vi prenijeli shvatio sam da je moja briga bila bezrazložna, da sam ja vrhunski profesionalac 🙂
  Pozdravljam vas.
  P.S Odavno nijesmo bili na kafu da se popričamo kao što samo ja i Vi umijemo, smislimo daljne planove i akcije na rušenju države mirnim sredstvima.

 6. danilo stojanovic says:

  @Zipp – Kao novinar nijeste nikada bili losi. Kao gradjanin CG – tu ste na nivou Medojevica. Naravno, ne pada mi na pamet da branim gest g. Pejovica. Umjeto samara po “obrazu”, mogao je da ga osamari sudskom tuzbom “za pretpljenu psihicku bol: – od koje bi mu se mnogo vise zavrtjelo u glavi? To bi bilo najbolje za njega. I za CG. Ovako izbrukao je sebe. I nas.

  Medjutim, ono sto je interesantno je da vi ne vidite jednu drugu dimenziju ovog slucaja – o kojoj je pisao g. Terzic. Naime, g. Medojevic – poslanik Skupstine CG, i lider jedne od partija opozicije, na prezentaciji svoje knjige u Beogradu, ispljuva svoju drzavu na sva usta. Na stranu sto to nije lijepo, nije ni moralno. Jer taj isti “kriticar” redovno prima platu od te “mafijaske drzave”.(Znaci ne “gadi” mu se da radi za nju?). I koristi imunitet koji mu daje Skupstina te “mafijaske i preverzne drzave” da, kako je, navodno, rekao g. Pejovicu, “da laje po nekakvoj (necijoj?) duznosti”? Bez dokaza, naravno?

  Mislim da bi se trebali sloziti da tako nesto uradi, na primjer, senator USA Kongresa u Moskvi ili Pekingu, taj bi brzo zavrsio u zatvoru . I, preko noci, nestao iz politike. Medjutim, posto je vas svejtonazor blizak Medojevicu ne ocekujem da cete se sloziti. I tu, i vi, i g. Medojevic, predstvaljate nelojalne gradjane – koji nanose stetu CG. Naravno, to uopste ne bih ni mislio, niti rekao, da vi obojica imate toliko intergriteta da podnesete dokaze za vasa misljenja drzavnom tuziocu. Umjesto da se borite za pravdu u CG, vi se zalazete za neku vasu licnu, apstraktnu, pravdu, po kojoj, gradjanin i novinar Zipp, moze svasta da kaze – bez obaveze da to i dokaze?

  Istovremeno, posto (po)piju kafu, dva pobratima – koje veze zajednicka mrznja prema drzavi CG – nabacuju lopte jedan drugom. U ovom slucaju deli-Vojin nabaci clanak g. Terzica deli-Zippu ne bi li mu dao “moralnu” podrsku za “opravdani bijes” – prema drzavi CG. Pitam se zasto ne iskazujete vas “moralni bijes” zbog moralne bijede covjeka koji radi za “mafijsku drzavu”. I jos ima obraza da je, istovremeno, napada – bez dokaza?

  Vidim da vas uzbudjuje sumnja (jer dokaza ocito nemate) o izvorima bogatstva g. Pejovica. Zar ne bi bilo moralno da vi – kao vrsni “novinar –istrazivac” – ne prikupite dokaze prije nego sto, sa vasih moralnih visina, izrazite vase “sumnje”. Umjesto nemoralnih insinuacija pruzite opipljive dokaze o eventualnim krivicnim djelima koja su obogatila g. Pejovica? Siguran sam da bi se strasno uvrijedili da to neko uradi vama?

  P.S. Drzava je pravno (apstraktno) lice. Ona ne moze ni da misli, niti da osjeca. Pa ni da bude “mafijas”. Ali to mogu biti fizicka lica koja rade za nju. Ta lica su odgovorna ako cine lose stvari. Njih treba napadati. Zaboravljate takodje da ta lica biramo i placamo mi – gradjani CG. Zato imamo puno pravo da ih pozivamao na odgovornost ako nesto lose cine. Zato je g. Medojevic trebao da napadne “mafijase” u Vladi CG – ako zato ima razloga – i dokaza. A ne da proglasi drzavu CG – sa kojom se mnogi ponose – za “mafijasku”. Time je nama koji cijenimo i volimo nasu, nezavisnu, drzavu CG opalio “samar”. Koji vi, naravno, ne osjecate?

  • Zipp says:

   “Medjutim, ono sto je interesantno je da vi ne vidite jednu drugu dimenziju ovog slucaja – o kojoj je pisao g. Terzic. Naime, g. Medojevic – poslanik Skupstine CG, i lider jedne od partija opozicije, na prezentaciji svoje knjige u Beogradu, ispljuva svoju drzavu na sva usta. Na stranu sto to nije lijepo, nije ni moralno. Jer taj isti “kriticar” redovno prima platu od te “mafijaske drzave”.(Znaci ne “gadi” mu se da radi za nju?). I koristi imunitet koji mu daje Skupstina te “mafijaske i preverzne drzave” da, kako je, navodno, rekao g. Pejovicu, “da laje po nekakvoj (necijoj?) duznosti”? Bez dokaza, naravno?” – kaže Stojanović
   Zatim dodaje: “Pitam se zasto ne iskazujete vas “moralni bijes” zbog moralne bijede covjeka koji radi za “mafijsku drzavu”. I jos ima obraza da je, istovremeno, napada – bez dokaza?”
   A u tekstu već ima odgovor, kratak i efektan:
   “Mada, i poslanicu su zaradili svoj mandat slično kao on svojih 28 miliona. Biznismen je moguće toga svjestan, stoga se prema njima odnosi kao prema sebi ravnima, što oni, u krajnjem slučaju, i jesu. Opozicionom poslaniku kojem je biznismen “opalio šamar“ ne smeta da sjedi u skupštini koja je konstituisana na osnovu krađe, pritisaka, ucjena. Kakav biznismen takva skupština i njeni poslanici.”

   “Vidim da vas uzbudjuje sumnja (jer dokaza ocito nemate) o izvorima bogatstva g. Pejovica. Zar ne bi bilo moralno da vi – kao vrsni “novinar –istrazivac” – ne prikupite dokaze prije nego sto, sa vasih moralnih visina, izrazite vase “sumnje”. Umjesto nemoralnih insinuacija pruzite opipljive dokaze o eventualnim krivicnim djelima koja su obogatila g. Pejovica? Siguran sam da bi se strasno uvrijedili da to neko uradi vama?”
   ja sam bloger, dakle novinar amater. Nemam akreditaciju ni pravo pristupa i dobijanja informacija koje profesionalni novinari imaju.
   Uz to, ja nijesam policijski istražitelj, ali imam zdrav rezon. Na osnovu zdravog rezona predočim javnosti a nadležni organi(kojih nema, ne postoje bez za nas “obične građane”) treba da idu tragom osnovane sumnje. O tim primjerima, ličnim, mogao bih napisati stotine stranica. Evo nekih:
   Biznismen Pejović posjeduje očigledno enormni kapital. Istražni organi samo treba da utvrde imovinski karton Pejovića prije 20 godina i sada, te: koliko je prikazivao dobit a koliko svoju platu, koliki je porez platio državi za to vrijeme… Ako se to složi(ja sam siguran da se ne bi složilo), onda svaka čast Pejoviću-biznismenu.
   Drugi primjer koji će teško pogoditi, lično vas.
   Premijer je u jednoj “Živoj istini” prije 10-tak godina izjavio da je o deportaciji BiH izbjeglica doznao mnogo kasnije nego se ona desila(podcrtavam ovo “mnogo kasnije”). Kao veoma zainteresovanom za taj ratni zločin bez presadana, nečuveno nesosjstvo i nečovječnost pokazana prema izbjeglicama, a kada sam došao u posjed zvaničnog dokumenta iz kojeg se vidi da je premijer znao za deportaciju odmah nakon nje, praktično dok je još bila u toku(izvod iz dokumenta sa brojem je citiran u jednom mom prethodnom tekstu pa ka potražite ako želite) to sam javno objavio.
   Da li je državni tužilac pozvao premijera na odgovornost zbog davanja lažnog iskaza. Davanje lažnog iskaza o ratnom zločinu?
   Nije.
   Novinaru koji vodi “Radio-vezu” a kojeg vi obožavate, kojem sam ja svojim javljanjima “zagađivao emisiju”(kako je javno napisao) sam rekao pred sledeće gostovanje u Živoj istini(u to vrijeme) premijera kod njega:
   “Nadam se da ćete mu predočiti gore navedene podatke i dokument, i da ćete ga podrobnio ispitati zašto je u prošloj vašoj emisiji dao lažnu izjavu”.
   Znate li kako mi je odgovorio profesionalac?
   “Neću ga u svakoj emisiji pitati isto pitanje, o deportacijama”.
   Da sm ja novinar, cijelu emisiju bih posvetio ako treba razjašnjavanju toga.
   Sledeći primjer je npr. rijeka Cijevna. Dva teksta sam napisao o tome. desetine prijava. Džaba. Juče mi je stigao opet smiješan i lažan odgovor od Komunalne policije. A zakon jasno kaže da je rijeka Cijevna javno dobro i da niko ne može zabraniti pristup rijeci. A taj pristup je zabranjen, niko nije nadležan!
   I vi mi pričate o zakonu? Zakonu u Crnoj Gori!
   Mene je, uzmimo bananlan primjer još banalnijeg čovjeka – Radivoje Lala Nikčević toliko izvrijeđao svojevremeno, čak je pozvao narod na ličovanje nas koji smo odbili da učestvujemo u njihov “Rat za mir”, da mi je bio ugrožen život. I mene i moje porodice. Po vama, imam potpuno pravo ne da ga išamaram, nego nakoutiram kada ga negđe sretnem.
   Kakve su on, Milo, Momo, Svetozar i ini stvari pričali o Crnoj Gori to je nečuveno, a ne da su sjeđeli u parlament već su bili predsjednici i premijeri te države. Ali, vama su pretpostavljam tada neprijatelji bili oni poput mene. I izdajnici. Kao što bi, siguran sam, da vam Milo i kompanija sjutra proglase Crnu Goru islamskom džamahirijom vi bili za, kleli se da je to ono pravo.
   Tekst ovog Terzića i “Pismo šljamu” Šukovića su vaša štiva, pogledi, kultura, patriotizam i njegova mjera. Za mene je to smeće. Dno dna. Pobjeda 90-tih i Emilo Labudović.

   Na kraju,
   sva moja imovina je slobodno za istraživanje, svakom ću pružiti dokaze o njoj, avno odgovoriti. Ona je manja danas nego 1989. godine. Porodica Đukanović je npr. uvećala svoju imovina za nekoliko hiljada puta. Kako i na koji način pitanje je za institucija(da ih imamo, ali nemamo ih), a ne za mene. I pitanja za građane, patriote u pravom smislu te riječi, a ne lažne, apanažne novokomponovane turbopatriote.

  • Zipp says:

   Zaboravih,
   kada smo ja i Vojin pripremali odgovor na vaš komentar, on mi kaže:
   “Znaš što Zipp, tom miljeu ja mnogo ne smetam, smetaš im ti jer si Omer. Plaše se da još neki Fadilj, Sabahudin, Mustafa… ne počne razmišljati i javno iznositi stavove kao ti.”
   Vojin ka Vojin, ne može on bez četnikovanja.

   • Vojin Grubač says:

    Ако Новак К. може послије четниковања да постане перјаница сердара на гумну, тада и ја могу као Војин бити прешједник Црне Горе у следећем мандату. 😉

   • danilo stojanovic says:

    @Zipp – Nijeste morali da citirate pola mojeg teksta da bi mogli trijumfalno da pokazete kako ste i vi slicno ocijenili nastup g. Medojevica. Nije mi to promaklo, medjutim, citav vas tekst je bio fokusiran na drugom pitanju – pravde? Vase – “zipp-ovske”?

    Dakle, drago mi je da slicno mislimo o ponasanju nekih nasih „kongresmena“. Za mene je to bilo vece krivicno djelo od nevaspitanog samaranja?

    Sto se tice, ostatka teksta to je dosta providan – i jeftin – nacin opravdavnja vaseg, u sustini, neprihvatljivog ponasanja. Da vam odmah kazem, da licno ne znam nista o g. Pejovicu. Niti kako je zaradio tih 30-ak miliona EUR-a? Medjutim, to nije – i ne smije – biti razlog za sumnicenje ili – optuzivanje bez dokaza! Vi imate izbor: da li vjerujete drzavnom Tuzilastvu – ili ne? Ako ne vjerujete borite se za bolje. Uvijek cu vas u tome podrzati. Jer, cvrsto vjerujem da je drzava – bez snaznih administrativnih i pravnih institucija – u velikim problemima. I da je neodrziva – na duzi rok.

    Nedavno je taj isti „novinar koji vodi “Radio-vezu” (g. D. Sukovic – pretpostavljam?) kojega, inace, daleko manje intezivno „obozavam“ nego sto ga vi, kako izgleda, mrzite (?) – imao intervju sa istoricarkom iz Beograda gdjicom. Brankom Prpom. (Uzgred, to mu je bio jedan od najlosijih nastupa u posljednje vrijeme). Dakle, prilikom tog intervjua g. Sukovic je vise puta (po meni, netakticno i nepotrebno) pokusavao da izvuce iz gdjice. Prpe njeno misljenje (sumnju?) o ubicama S. Curuvije. Ono sto je mene odusevilo je bio dostojanstven i odlucan otklon gdjice Prpe da o tome uopste razgovara. Ona je ponavljala vise puta da „sve sto imam da kazem o tom slucaju kazacu na sudu. Jer sud je jedino mjesto na kojemu se o takvim slucajevima moze – i smije – raspravljati!“. Ona je vrlo dobro znala da sudstvo i tuzilastvo u Srbiji nijesu nista bolji nego u CG, ali je – principijelno – insistirala na sudskom (pravnom/institucionalnom) rjesenju tog pitanja.

    Za razliku od vas – koji bi da sam „samara“ i uceruje „pravdu“?

    Pretpostavljam (mozda grijesim) da je gdjica. Prpa imala mnogo vise znanja o ubivstvu g. Curuvije – ili, da se izrazimo vasim rjecnikom – mnogo vise razloga za „osnovane sumnje“ o izvrsiocima tog strasnog zlocina (nego vi o milionima i samarima g. Pejovica), ali je ipak insistirala da je jedino mjerodavno mjesto za optuzbe – bilo kakave, i protiv bilo koga, – SUD!!!!.

    Vi to, izgleda, ne smatrate istintim i godinama „osudjujete“ – bez ustrucavanja – odredjene osobe (posebno one bliske vlastima) – za kriminal. Na slican naci na koji to cini i g. Medojevic? Mozda ste vi obojica u pravu? Ali nije (is)pravan put kojim zelite da iscerujete pravdu. Ono sto je, za mene, bilo interesantno je da kada su g. Medojevica prije par godina uhvatili u lazi na TV B92 – taj gospodin se nije ni zacvenio, vec je trazio da se kazni novinar koji mu je to „namjestio“. Kao sto sada trazi zabranu nekih medija (koje i vi isto tako strastveno mrzite – pa zato i ne branite?)? Upravo nam treba takav lider – sa tako snaznim osjecanjem za „demokratiju“ i (licnu) „pravdu“?

    Poznati su mi vasi motivi, ali smatram da nije dobro to sto radite. Jer, poslije ovog vaseg teksta, pitam se sto vas je u ovom incidentu (za svaku osudu) pokrenulo da ne samo prijetite da cete ici okolo i samarati ljude ako g. Pejovica puste iz istraznog zatvora (pustili su ga), vec ste pozvali i druge gradjana da to isto rade – s odredjenim poslanicima? Znam unaprijed vas odgovor. Pozvacete se na to sto ste pitali urednika ovog portala da li vi nesto „grijesite“ (ili na neku recenicu koja moze da, u drugom kontekstu, zvuci suprotno?)? Vi uvijek ostavljate „otstupnicu“ – jer ste svjesni da ste na „ivici incidenta“.

    P.S. Nemam nista protiv sto vi i „fasionista“ (g. Grubac) uz kafu „cetnikujete“. Vas pokusaj ironije me nije dotakao. Jos i manje vase ruzne implikacije da sam vas kritikovao zato sto se zovete Omer ili Alija, i sl. Cijenim Islam kao religiju. Veoma me privlaci istorija, umjetnost i literatura (posebno dijela Sufija) Islamske civilizacije, tako da u tom pogledu – kucate na pogresna vrata.

    Ali ne cijenim laz, zlobu i niskost ljudi – bilo koje vjere ili nacije. Pa bili i najveci „Crnogorci“.

    I, mislio sam da ste pametniji? Pa zar vam jos uvijek nije jasno da je meni slobodna i nezavisna CG vaznija od bilo kojeg politicara, partije ili nacije u CG?
    .
    Jer, ilustrovacu to jednim istinitom pricom vezanom za Islam. Naime, malo je poznata cinjenica da je Engleski kralj „Jovan bez zemlje“ poslao delegaciju u Maroko, 1213 g. koja je imala ovascenje da muslimanskom monarhu obecaju da ce kralj John (Dzon) „dragovoljno predati sebe i svoje kraljevstvo, kao danak placen u znak postovanja; on bi se, takodje, odrekao hriscanske vjere, koju smatra laznom, i punim srcem se priklonio zakonima Muhameda“. Da skratim ovu izuzetnu anegdotu, Muslimanski vladar iz Maroka, izmedju ostalog, je poslao delegaciju nazad s ovim rjecima:

    „Nikada nijesam procitao ili cuo za nekog kralja koji bi se, vladajuci tako uspjesno potcinjenim mu kraljevstvom, dragovoljno odrekao svog suvereniteta dajuci kao danak jednu slobodnu zemlju, dajuci strancu nesto svoje, pretvarajuci srecu u nesrecu i predajuci tako sebe na milost i nemilost drugome, bivajuci tako porzen bez ijedne izrecene rijeci.

    Ali zato sam citao o mnogima koji su krvlju izborili slobodu za sebe i svoj narod, sto je dostojno svake hvale; i sada cujem da vas bijedni gospodar, sljam i kukavica, koji je gori od nistavila, zeli da od slobodnog covjeka postane rob, najbjedniji od svih ljudskih bica.“ Amen.

    Procitajte ovo vasem dragom „fasionisti“ koji bi nasu slobodu (a cini mi se i vi?) tako rado poklonili drugoj drzavi/vladaru?

    • Zipp says:

     “Dakle, drago mi je da slicno mislimo o ponasanju nekih nasih „kongresmena“. Za mene je to bilo vece krivicno djelo od nevaspitanog samaranja?”-D.Stojanović
     “Za razliku od vas – koji bi da sam „samara“ i uceruje „pravdu“?”-D.Stojanović
     “…pitam se sto vas je u ovom incidentu (za svaku osudu) pokrenulo da ne samo prijetite da cete ici okolo i samarati ljude ako g. Pejovica puste iz istraznog zatvora (pustili su ga), vec ste pozvali i druge gradjana da to isto rade – s odredjenim poslanicima?”-D.Stojanovič, sve u istom komentaru.

     Moj odgovor:

     skorpija…x | 25.02.2014. u 14:31h

     ^Uicni svirac ^Zipp ^Observer…


     protiv sam ikakvoga fizickog obracuna pa tako i samaranja … ali ako moramo da biramo onda bi prvo treba poceti od glave zmije i ja bih poceo od mila jer tu najvise zlo lezi…

     Zipp | 25.02.2014. u 14:40h

     skorpija…x,
     Upravo je tekst protiv šamaranja i sličnog. Međutim, vidio sam na portalima, među građanima, u javnosti, da mnogi opravdaju šamaranje jer je ošamaren “njihov” poslanik a ne “naš”. Uz sve to, skoro sam siguran da će postupak protiv Pejovića biti farsa, a ako tako bude, onda očekujte da i vašeg omiljenog poslanika neko išamara ako je kazna za šamaranje 48-časovni pritvor i par stotina eura.
     Iskreno, imao ih mnogo koje bih rado išamarao, ali to nije način.

     http://www.vijesti.me/komentar/181872/

     • danilo stojanovic says:

      @Zipp – Upravo ste I potvrdili moju pretpostavku. Napisacete nesto sto “moze da bidne, ali i ne mora” kako bi imali “otstupnicu i prostor za povlacenje na “rezervne polozaje”.

      No, nema nikakve sumnje da bi vi – da mozete – s uzivanjem lijepili samare nekim – vama nesimpaticnim – ljudima? No, nijesam iznenadjen, niti razocaran. To ste vi!

      Zato nema smisla nastavljati s ovim “cijepidlacenjem”. Meni je drago da ste vi njegujete visoke demokratske standarde – za vama simpaticne momke ili pokrete?

      Nastavite da pijete kafu i cetnikujete sa Vojinom – sve do posljednjeg fashioniste u CG? Blago nama sa ovakvim demokratama.

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register