SEEMO zabrinut zbog bombaškog napada na Vijesti

Objavljeno: 31.12.2013, 15:36h

Medijska organizacija Jugoistočne Evrope (SEEMO), podružnica Međunarodnog instituta za štampu (IPI), izrazila je danas zabrinutost zbog bombaškog napada na redakciju crnogorskog dnevnog lista Vijesti iz Podgorice. SEEMO poziva vlasti Crne Gore da sprovedu opsežnu istragu i privedu pravdi napadača i nalogodavce. “Zabrinut sam zbog stalnih pretnji novinarima koji rade za Vijesti”, napisao je generalni sekretar SEEMO Oliver Vujović u saopštenju i dodao da je “s obzirom na učestalost napada na novinare lista i njegovu imovinu, stekao uvjerenje da je taj list direktna meta”, prenosi Beta. Vujović je pozvao policiju, sudove i državnog tužioca da usredsrede pažnju na ovaj slučaj i sve napade i prijetnje Vijestima poslednjih godina. Do eksplozije bombe ispod prozora kancelarije glavnog i odgovornog urednika Vijesti Mihaila Jovovića došlo je 26. decembra. Naneta je materijalna šteta, ali niko nije povređen u redakciji u kojoj su tada bili Jovović i više od 15 novinara.

Medijska organizacija Jugoistočne Evrope (SEEMO), podružnica Međunarodnog instituta za štampu (IPI), izrazila je danas zabrinutost zbog bombaškog napada na redakciju crnogorskog dnevnog lista Vijesti iz Podgorice.

SEEMO poziva vlasti Crne Gore da sprovedu opsežnu istragu i privedu pravdi napadača i nalogodavce.

“Zabrinut sam zbog stalnih pretnji novinarima koji rade za Vijesti”, napisao je generalni sekretar SEEMO Oliver Vujović u saopštenju i dodao da je “s obzirom na učestalost napada na novinare lista i njegovu imovinu, stekao uvjerenje da je taj list direktna meta”, prenosi Beta.

Vujović je pozvao policiju, sudove i državnog tužioca da usredsrede pažnju na ovaj slučaj i sve napade i prijetnje Vijestima poslednjih godina.

Do eksplozije bombe ispod prozora kancelarije glavnog i odgovornog urednika Vijesti Mihaila Jovovića došlo je 26. decembra. Naneta je materijalna šteta, ali niko nije povređen u redakciji u kojoj su tada bili Jovović i više od 15 novinara.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply