Priština: Protest porodica nestalih nakon 1999.

Objavljeno: 31.12.2013, 19:26h

Nezadovoljni saradnjom Prištine i Beograda na otkrivanju sudbine nestalih nakon rata 1999. godine, članovi porodica nestalih osoba sa Kosova protestovali su danas u centru kosovskog glavnog grada. Traže da tema o sudbini nestalih bude prioritet u dijalogu o normalizaciji odnosa, budući da je, prema podacima Fonda za humanitarno pravo i Udruženja porodica nestalih lica Kosova, u sukobu krajem ’90-ih ubijeno i nestalo 13.526 osoba, a i dalje se traga za 1.719 osoba, prenosi Al Jazeera. Haki Kasumi iz Udruženja porodica nestalih lica Kosova rekao je da članovi tog udruženja imaju samo jedan elementarni zahtjev – raditi više u rasvjetljavanju sudbine 1.719 nestalih građana Kosova.

Nezadovoljni saradnjom Prištine i Beograda na otkrivanju sudbine nestalih nakon rata 1999. godine, članovi porodica nestalih osoba sa Kosova protestovali su danas u centru kosovskog glavnog grada.

Traže da tema o sudbini nestalih bude prioritet u dijalogu o normalizaciji odnosa, budući da je, prema podacima Fonda za humanitarno pravo i Udruženja porodica nestalih lica Kosova, u sukobu krajem ’90-ih ubijeno i nestalo 13.526 osoba, a i dalje se traga za 1.719 osoba, prenosi Al Jazeera.

Haki Kasumi iz Udruženja porodica nestalih lica Kosova rekao je da članovi tog udruženja imaju samo jedan elementarni zahtjev – raditi više u rasvjetljavanju sudbine 1.719 nestalih građana Kosova.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply