Matica Crnogorska imenovala povjerenike širom svijeta

Objavljeno: 31.07.2013, 13:49h

U sklopu međunarodnih aktivnosti, Matica Crnogorska završila je prvu fazu imenovanja povjerenika u svijetu. Povjerenik u Beogradu biće advokat Radonja Dubljević, u Zagrebu Lalović Dragutin, Ljubljani Stojović Amanda, Skadru Blagoje Zlatičanin, prenosi Radio Antena M. Ljiljana Boričić biće povjerenik u Švedskoj, dok će u Agentini biti Rodolfo Jokanović, u Paragvaju Lakonić Andrija, Boliviji Esteben Stevan Mićović, Njemačkoj Nenad Popović i SAD-u Savić Rašović. Iz Matice je saopšteno   da je odluka o povjerenicima donijeta s ciljem da ojača prisustvo u sredinama sa većom koncentracijom crnogorskog iseljeništva u svijetu i realizuje projekte od značaja očuvanje identiteta, te stvori bolje veze na relaciji Crna Gora – iseljeništvo.

U sklopu međunarodnih aktivnosti, Matica Crnogorska završila je prvu fazu imenovanja povjerenika u svijetu.

Povjerenik u Beogradu biće advokat Radonja Dubljević, u Zagrebu Lalović Dragutin, Ljubljani Stojović Amanda, Skadru Blagoje Zlatičanin, prenosi Radio Antena M.

Ljiljana Boričić biće povjerenik u Švedskoj, dok će u Agentini biti Rodolfo Jokanović, u Paragvaju Lakonić Andrija, Boliviji Esteben Stevan Mićović, Njemačkoj Nenad Popović i SAD-u Savić Rašović.

Iz Matice je saopšteno   da je odluka o povjerenicima donijeta s ciljem da ojača prisustvo u sredinama sa većom koncentracijom crnogorskog iseljeništva u svijetu i realizuje projekte od značaja očuvanje identiteta, te stvori bolje veze na relaciji Crna Gora – iseljeništvo.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register