Queer Montenegro poziva NVO sektor da podrže paradu

by | jul 8, 2013 | Novosti | 0 comments

Nevladina organizacija Queer Montenegro pozvala je predstavnike civilnog društva koje se zalažu za okupljanje LGBTIQ osoba u Crnoj Gori, da im se pridruže organizovanju Povorke ponosa, koja je zakazana za 27. oktobar u Podgorici.

“Pozivamo sve zainteresovane, a prije svega LGBTIQ osobe u Crnoj Gori, da nam se pridruže u naporima da zajedno izađemo i pokažemo da smo i mi dio ovog društva i da ne želimo da se skrivamo i ćutimo nad nepravdom većine”, navodi se u saopštenju.

Iz Queera su kazali da su svjesni činjenice da je LGBTIQ zajednica u Crnoj Gori uplašena i da nije veliki broj onih koji će se zaista i usuditi da izađu i šetaju u Povorci u oktobru.

Prema njihovim riječima, LGBTIQ odsobe koje će biti na ulicama Podgorice u Povorci šetaće gradom i za one koji to još ne mogu da urade.

“Sve dok postoji i jedna LGBTIQ osoba koja želi da izađe iz zagušljivosti ormara, dužnost je i obaveza i svake LGBTIQ organizacije kao i čitave države da joj to i omogući, kako je definisano i zakonima i Ustavom”, dodaje se u saopštenju.

Zato su, kako kažu iz Queera pozvali osobe koji su zaduženi za poštovanje prava svih u Crnoj Gori, da zajedno i solidarno rade na organizaciji Povorke.

“Queer Montenegro je LGBTQ ekipa koja smatra da među nama nema prvih ni poslednjih, te da samo solidarno i zajedno možemo kreirati nove prostore za tu zajednicu u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

0 Comments

Submit a Comment