Dodijeljene novinarske nagrade “Srđan Aleksić”

Objavljeno: 31.05.2013, 21:54h

U Sarajevu je večeras upriličena svečanost dodjele novinarske nagrade “Srđan Aleksić” za profesionalno izvještavanje o marginalizovanim i ranjivim grupama u Bosni i Hercegovini, a dobitnici su novinari Fahrudin Bender, Danka Savić, Enisa Alibalić, Mladen Lakić i Đorđe Vujatović. Novinarska nagrada “Srđan Aleksić” je prva nagrada ovakve vrste u BiH, a nagradu su,  početkom 2010. godine, ustanovile nevladine organizacije Helsinški parlament građana Banja Luka, Fondacija Cure iz Sarajeva i Udruženje mladih novinara Republike Srpske, prenosi radiosarajevo.ba. Utemeljitelji ove nagrade izrazili su večeras nadu da nagrađeni tekstovi i prilozi oslikavaju one vrijednosti koje simbolizuju ime Srđana Aleksića, mladića iz Trebinja koji je ubijen u januaru 1993. jer je pokušao da pomogne i spasi svog sugrađanina Alena Glavovića – građansku hrabrost i odgovornost, solidarnost, humanizam, pravo na slobodu mišljenja, pravo da se bude drugačiji, pravo na slobodu izražavanja.

U Sarajevu je večeras upriličena svečanost dodjele novinarske nagrade “Srđan Aleksić” za profesionalno izvještavanje o marginalizovanim i ranjivim grupama u Bosni i Hercegovini, a dobitnici su novinari Fahrudin Bender, Danka Savić, Enisa Alibalić, Mladen Lakić i Đorđe Vujatović.

Novinarska nagrada “Srđan Aleksić” je prva nagrada ovakve vrste u BiH, a nagradu su,  početkom 2010. godine, ustanovile nevladine organizacije Helsinški parlament građana Banja Luka, Fondacija Cure iz Sarajeva i Udruženje mladih novinara Republike Srpske, prenosi radiosarajevo.ba.

Utemeljitelji ove nagrade izrazili su večeras nadu da nagrađeni tekstovi i prilozi oslikavaju one vrijednosti koje simbolizuju ime Srđana Aleksića, mladića iz Trebinja koji je ubijen u januaru 1993. jer je pokušao da pomogne i spasi svog sugrađanina Alena Glavovića – građansku hrabrost i odgovornost, solidarnost, humanizam, pravo na slobodu mišljenja, pravo da se bude drugačiji, pravo na slobodu izražavanja.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register