Sukob opozicije u CG povodom poziva Tomislava Nikolića

Objavljeno: 31.01.2013, 12:17h

Opozicione stranke u Crnoj Gori, Socijalistička narodna partija i Nova srpska demokratija, sukobile su se oko poziva predsjednika Srbije Tomislava Nikolića prosrpskim strankama u Crnoj Gori da prestanu da budu opozicija državi i da se posvete boljem životu građana. Predsjednik SNP-a Srđan Milić rekao je u intervjuu podgoričkoj televiziji “Montena” da je NSD partija kojoj “stižu instrukcije van Crne Gore” i da je “zalutala na političkoj sceni” u Crnoj Gori. Milić je kazao da je Nikolić takvu preporuku uputio upravo NSD-u,jer se prilikoim službene posjete Crnoj Gori sastao sa predsjednikom te stranke Andrijom Mandićem. “Da je to nama htio da kaže, tražio bi susret s nama, a ne s Novom srpskom demokratijom”, rekao je Milić, prenosi Beta. Funkcioner NSD-a Slaven Radunović ocijenio je Milićevu izjavu kao pokušaj “sitnog šićarenja” za SNP. Prema njegovim riječima, Milić nanosi štetu jedinstvu opozicije u Crnoj Gori, što je, navodno, pokazao nakon lokalnih izbora u Nikšiću, prilikom pregovora o formiranju tamošnje vlasti, ali i sada, upravo pomenutom izjavom o NSD-u.

Opozicione stranke u Crnoj Gori, Socijalistička narodna partija i Nova srpska demokratija, sukobile su se oko poziva predsjednika Srbije Tomislava Nikolića prosrpskim strankama u Crnoj Gori da prestanu da budu opozicija državi i da se posvete boljem životu građana.

Predsjednik SNP-a Srđan Milić rekao je u intervjuu podgoričkoj televiziji “Montena” da je NSD partija kojoj “stižu instrukcije van Crne Gore” i da je “zalutala na političkoj sceni” u Crnoj Gori.

Milić je kazao da je Nikolić takvu preporuku uputio upravo NSD-u,jer se prilikoim službene posjete Crnoj Gori sastao sa predsjednikom te stranke Andrijom Mandićem.

“Da je to nama htio da kaže, tražio bi susret s nama, a ne s Novom srpskom demokratijom”, rekao je Milić, prenosi Beta.

Funkcioner NSD-a Slaven Radunović ocijenio je Milićevu izjavu kao pokušaj “sitnog šićarenja” za SNP.

Prema njegovim riječima, Milić nanosi štetu jedinstvu opozicije u Crnoj Gori, što je, navodno, pokazao nakon lokalnih izbora u Nikšiću, prilikom pregovora o formiranju tamošnje vlasti, ali i sada, upravo pomenutom izjavom o NSD-u.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply