Krivična prijava protiv Milorada Dodika

Objavljeno: 30.01.2013, 17:22h

Pravnik iz Beograda Darko Trifunović i novinar istraživač iz Zagreba Domagoj Margetić podnijeli su danas Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal republike Srbije krivičnu prijavu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog nezakonitog izvlačenja novca iz javnih proračunskih sredstava Republike Srpske i organiziranog pranja tako nezakonito stečenog novca u Srbiji, javila je agencija Anadolija. Oni su u izjavi novinarima ispred zgrade Specijalnog tužilaštva u Beogradu objasnili da su krivičnu prijavu protiv Dodika podnijeli zbog “zloupotrebe položaja i ovlaščenja, pranja novca stečenog korupcijom, organizovanim kriminalom i trgovinom političkim uticajem, te sukobom interesa“.  Krivična prijava se, kako su rekli, takođe odnosi i na krivično djelo utaja poreza. Trifunović je, u izjavi za agenciju, rekao da su kao osnov za podnošenje prijave uzeli “tajnu dokumentaciju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)“. Iz ove dokumentacije se vidi, kako su kazali, da su Milorad Dodik i njegova kriminalna organizacija „prali novac od organizovanog kriminala, stečen kriminalnim aktivnostima SNSD-ove vlasti, između ostalog, i u raznim bankarskim, odnosno tajnim operacijama oko prodaje nekretnina, ne samo u BiH, nego i u zemljama regije, posebno u Srbiji“.

Pravnik iz Beograda Darko Trifunović i novinar istraživač iz Zagreba Domagoj Margetić podnijeli su danas Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal republike Srbije krivičnu prijavu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog nezakonitog izvlačenja novca iz javnih proračunskih sredstava Republike Srpske i organiziranog pranja tako nezakonito stečenog novca u Srbiji, javila je agencija Anadolija.

Oni su u izjavi novinarima ispred zgrade Specijalnog tužilaštva u Beogradu objasnili da su krivičnu prijavu protiv Dodika podnijeli zbog “zloupotrebe položaja i ovlaščenja, pranja novca stečenog korupcijom, organizovanim kriminalom i trgovinom političkim uticajem, te sukobom interesa“.  Krivična prijava se, kako su rekli, takođe odnosi i na krivično djelo utaja poreza.

Trifunović je, u izjavi za agenciju, rekao da su kao osnov za podnošenje prijave uzeli “tajnu dokumentaciju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)“.

Iz ove dokumentacije se vidi, kako su kazali, da su Milorad Dodik i njegova kriminalna organizacija „prali novac od organizovanog kriminala, stečen kriminalnim aktivnostima SNSD-ove vlasti, između ostalog, i u raznim bankarskim, odnosno tajnim operacijama oko prodaje nekretnina, ne samo u BiH, nego i u zemljama regije, posebno u Srbiji“.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply