Globus: Gradonačelnik Zagreba pod istragom

Objavljeno: 30.01.2013, 18:42h

Kabinet zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića je pod istragom kriminalističke policije, od kraja 2012, samo pet i po mjeseci prije lokalnih izbora, piše hrvatski  Globus. Kako navodi list, istraga je počela na osnovu anonimne prijave protiv gradske uprave iz 2006. Prema informacijama do kojih je list došao, 12. decembra 2012. u Bandićev kabinet stigao je hitan dopis iz zagrebačke policije u kojem se traži dokumentacija o izgradnji javne rasvjete, iz 2006. godine. U dopisu stoji da policija ima informacije da je tokom postupka izbora izvođača došlo do izmjene konkursne dokumentacije, i traži se da se Bandić i njegovi saradnici što prije izjasne o tome, prenosi Jutarnji.hr. Navodno je te godine javnu rasvjetu u Zagrebu gradila Hrvatska elektroprivreda (HEP). List piše da to nije jedina istraga koja se poslednjih mjeseci vodi protiv Bandića. Tako se i dalje istražuju brojne zamjene nekretnina u kojima je Grad Zagreb s privatnim kompanijama mijenjao zemljišta. Globus prenosi i bojazan jednog policijskog službenika da “postoji velika opasnost da bi policija u ovom slučaju mogla biti zloupotrijebljena u političke svrhe”.

Kabinet zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića je pod istragom kriminalističke policije, od kraja 2012, samo pet i po mjeseci prije lokalnih izbora, piše hrvatski  Globus.

Kako navodi list, istraga je počela na osnovu anonimne prijave protiv gradske uprave iz 2006.

Prema informacijama do kojih je list došao, 12. decembra 2012. u Bandićev kabinet stigao je hitan dopis iz zagrebačke policije u kojem se traži dokumentacija o izgradnji javne rasvjete, iz 2006. godine.

U dopisu stoji da policija ima informacije da je tokom postupka izbora izvođača došlo do izmjene konkursne dokumentacije, i traži se da se Bandić i njegovi saradnici što prije izjasne o tome, prenosi Jutarnji.hr.

Navodno je te godine javnu rasvjetu u Zagrebu gradila Hrvatska elektroprivreda (HEP).

List piše da to nije jedina istraga koja se poslednjih mjeseci vodi protiv Bandića. Tako se i dalje istražuju brojne zamjene nekretnina u kojima je Grad Zagreb s privatnim kompanijama mijenjao zemljišta.

Globus prenosi i bojazan jednog policijskog službenika da “postoji velika opasnost da bi policija u ovom slučaju mogla biti zloupotrijebljena u političke svrhe”.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply