EK zamrzla novac Poljskoj

Objavljeno: 30.01.2013, 12:22h

Evropska komisija zamrzla je Poljskoj isplatu 875 miliona eura iz fondova za program Infrastruktura i saobraćaj zbog sumnje da su preduzeća koja grade neke od dionica postigla kartel dogovor i nadzidala cijene, prenosi Beta. EK je objasnila da mora da zamrzne isplatu sredstava kojima sufinansira projekte u saobraćajnoj infrastrukturi sve dok ne dobije informacije o zvaničnoj poljskoj istrazi protiv preduzeća koja su osumnjičena za kartel dogovor na dvije dionice na jednom magistralnom putu i na jednoj dionici autoputa A4.

Evropska komisija zamrzla je Poljskoj isplatu 875 miliona eura iz fondova za program Infrastruktura i saobraćaj zbog sumnje da su preduzeća koja grade neke od dionica postigla kartel dogovor i nadzidala cijene, prenosi Beta.

EK je objasnila da mora da zamrzne isplatu sredstava kojima sufinansira projekte u saobraćajnoj infrastrukturi sve dok ne dobije informacije o zvaničnoj poljskoj istrazi protiv preduzeća koja su osumnjičena za kartel dogovor na dvije dionice na jednom magistralnom putu i na jednoj dionici autoputa A4.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply