Zatvorene kancelarije Haškog tribunala u Zagrebu i Prištini

Objavljeno: 31.12.2012, 14:08h

Kancelarije Haškog tribunala u Zagrebu i Prištini od danas će biti zatvorene, dok će kancelarije u Beogradu i Sarajevu nastaviti rad. U saopštenju iz Tribunala se navodi da će kancelarije u Beogradu i Sarajevu nastaviti da djeluju kao kancelarije za vezu i da sprovode “outreach” aktivnosti kao podršku naporima suda da okonča preostale predmete. “Ove kancelarije ce i dalje da podstiču dijalog o nasleđu Haškog tribunala širom zemalja bivše Jugoslavije”, dodaje se u saopštenju. “Kancelarije za vezu igraju značajnu ulogu u premošćavanju geografskog jaza izmedu sjedišta Medunarodnog suda i regiona. Kancelarije u Zagrebu i Prištini osiguravale su ključnu vezu između Međunarodnog suda i lokalnih partnera u Hrvatskoj i na Kosovu”, naveo je sekretar Tribunala Džon Hoking.

Kancelarije Haškog tribunala u Zagrebu i Prištini od danas će biti zatvorene, dok će kancelarije u Beogradu i Sarajevu nastaviti rad.

U saopštenju iz Tribunala se navodi da će kancelarije u Beogradu i Sarajevu nastaviti da djeluju kao kancelarije za vezu i da sprovode “outreach” aktivnosti kao podršku naporima suda da okonča preostale predmete.

“Ove kancelarije ce i dalje da podstiču dijalog o nasleđu Haškog tribunala širom zemalja bivše Jugoslavije”, dodaje se u saopštenju.

“Kancelarije za vezu igraju značajnu ulogu u premošćavanju geografskog jaza izmedu sjedišta Medunarodnog suda i regiona. Kancelarije u Zagrebu i Prištini osiguravale su ključnu vezu između Međunarodnog suda i lokalnih partnera u Hrvatskoj i na Kosovu”, naveo je sekretar Tribunala Džon Hoking.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register