U ponoć KAP ostaje bez struje?

Objavljeno: 31.12.2012, 12:06h

A sjutra je dan D za Kombinat aluminijuma. KAP će u ponoć ostati bez električne energije, jer tada ističe ugovor sa Elektoprivredom kojoj duguje 60 miliona eura. Ministar ekonomije Vladimir Kavarić juče je rekao da će, ukoliko se pitanje snabdijevanja Kombinata električnom energijom ne riješi do 1.januara, Vlada posredovati u okviru svojih nadležnosti, ali je dodao da  takva intervencija ne može ići na štetu Elektroprivrede, s obzirom na visinu duga koji KAP ima prema toj kompaniji, podsjećaju mediji. Zbog problema sa strujom, izvršni menadžment podgoričkog Kombinata aluminijuma zatražio je od borda direktora kompanije da ugasi fabriku. Predstavnik Vlade u bordu direktora KAP-a, Nebojša Dožić zaustavio je takav scenario uz uvjerenje da će se naći rješenje. I premijer Milo Đukanović je kazao da gašenje “nije ni pod tačkom razno”.

A sjutra je dan D za Kombinat aluminijuma. KAP će u ponoć ostati bez električne energije, jer tada ističe ugovor sa Elektoprivredom kojoj duguje 60 miliona eura.

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić juče je rekao da će, ukoliko se pitanje snabdijevanja Kombinata električnom energijom ne riješi do 1.januara, Vlada posredovati u okviru svojih nadležnosti, ali je dodao da  takva intervencija ne može ići na štetu Elektroprivrede, s obzirom na visinu duga koji KAP ima prema toj kompaniji, podsjećaju mediji.

Zbog problema sa strujom, izvršni menadžment podgoričkog Kombinata aluminijuma zatražio je od borda direktora kompanije da ugasi fabriku.

Predstavnik Vlade u bordu direktora KAP-a, Nebojša Dožić zaustavio je takav scenario uz uvjerenje da će se naći rješenje.

I premijer Milo Đukanović je kazao da gašenje “nije ni pod tačkom razno”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register