KAP neće u ponoć ostati bez struje

Objavljeno: 31.12.2012, 20:51h

Kombinat aluminijuma Podgorica neće ostati bez električne energije, saopštio je predstavnik Vlade u Bordu direktora KAP-a Nebojša Dožić, i dodao da će se naći rješenje za trenutnu situaciju u fabrici. Ugovor o snabdijevanju električnom energijom, koji fabrika ima sa Elektroprivredom ističe u ponoć. Kombinat EPCG-u već duguje oko 60 miliona eura za utrošenu struju. “U toku je intenzivna komunikacija između menadžmenta dvije kompanije, kao i ostalih povezanih preduzeća, tako da će se neko rješenje naći i KAP neće ostati bez struje”, kazao je Dožić agenciji Mina business. Ministar ekonomije Vladimir Kavarić ranije je saopštio da će Vlada intervenisati ukoliko KAP do ponoći ne zaključi ugovor sa nekim od dilera električne energije, što neće ići na štetu EPCG. On je najavio da će Vlada, ukoliko se pitanje snabdijevanja KAP-a ne riješi do ponoći, posredovati u okviru svojih nadležnosti.

Kombinat aluminijuma Podgorica neće ostati bez električne energije, saopštio je predstavnik Vlade u Bordu direktora KAP-a Nebojša Dožić, i dodao da će se naći rješenje za trenutnu situaciju u fabrici.

Ugovor o snabdijevanju električnom energijom, koji fabrika ima sa Elektroprivredom ističe u ponoć. Kombinat EPCG-u već duguje oko 60 miliona eura za utrošenu struju.

“U toku je intenzivna komunikacija između menadžmenta dvije kompanije, kao i ostalih povezanih preduzeća, tako da će se neko rješenje naći i KAP neće ostati bez struje”, kazao je Dožić agenciji Mina business.

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić ranije je saopštio da će Vlada intervenisati ukoliko KAP do ponoći ne zaključi ugovor sa nekim od dilera električne energije, što neće ići na štetu EPCG.

On je najavio da će Vlada, ukoliko se pitanje snabdijevanja KAP-a ne riješi do ponoći, posredovati u okviru svojih nadležnosti.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register