Profesor iz Graca traži smrtnu kaznu za papu Benedikta XVI

Objavljeno: 29.12.2012, 23:28h

Pprofesor sa Univerziteta u Gracu izazvao je pažnju u svijetu zahtevajući smrtnu kaznu za papu Benedikta XVI. Profesor muzičkih nauka Rihard Parnkut je na sajtu Univerziteta objavio članak u kojem je izrazio negodovanje zbog zabrane kontracepcije od strane crkve i okrivio je papu za milione umrlih od side, prenosi Tanjug. On je, u diskusiji na ovu temu, istakao da je protivnik smrtne kazne, ali je upitao ne bi li neko ko je odgovoran za milione mrtvih trebalo da bude kažnjen smrću. Brojne protesne note navele su Univerzitet u Gracu na reakciju i ta ustanova se distancirala od svog profesora koji je potom povukao komentar sa sajta Univerziteta. Portparol Univerziteta Andreas Švajger izrazio je zaprepašćenje objavljenim sadržajem i podvukao da se ne radi o stavu ustanove, već ličnom stavu Parnkuta, koji je inače rodom Australijanac. Dekan Helmut Konrad naložio je da se tekst ukloni sa sajta i zamijeni izvinjenjem autora. On je naglasio da lični stavovi, koji nemaju veze sa naučnim radovima, neće biti tolerisati na veb stranicama Univerziteta.

Pprofesor sa Univerziteta u Gracu izazvao je pažnju u svijetu zahtevajući smrtnu kaznu za papu Benedikta XVI.

Profesor muzičkih nauka Rihard Parnkut je na sajtu Univerziteta objavio članak u kojem je izrazio negodovanje zbog zabrane kontracepcije od strane crkve i okrivio je papu za milione umrlih od side, prenosi Tanjug.

On je, u diskusiji na ovu temu, istakao da je protivnik smrtne kazne, ali je upitao ne bi li neko ko je odgovoran za milione mrtvih trebalo da bude kažnjen smrću.

Brojne protesne note navele su Univerzitet u Gracu na reakciju i ta ustanova se distancirala od svog profesora koji je potom povukao komentar sa sajta Univerziteta.

Portparol Univerziteta Andreas Švajger izrazio je zaprepašćenje objavljenim sadržajem i podvukao da se ne radi o stavu ustanove, već ličnom stavu Parnkuta, koji je inače rodom Australijanac.

Dekan Helmut Konrad naložio je da se tekst ukloni sa sajta i zamijeni izvinjenjem autora. On je naglasio da lični stavovi, koji nemaju veze sa naučnim radovima, neće biti tolerisati na veb stranicama Univerziteta.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register