Predsjednik Vujanović raspisao izbore u Nikšiću

Objavljeno: 28.12.2012, 18:51h

Pozitivna optužila predsjednika Vujanovića da legalizuje političku korupciju.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je danas raspisao izvore za Skupštinu opštine Nikšić. Izbori su zakazani za za 9. mart 2013. godine, a izborne liste se mogu podnositi od 17. januara do 12. februara.

Odbornici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i nezavisni odbornik Drago Đurović izglasali su juče skraćanje mandata lokalnoj skupštini i time stvorili zakonske uslove za raspisivanje novih izbora.

Do političke krize u Nikšiću je došlo nakon što je odbornica sa liste Pozitivne Crne Gore Vera Miljanić vratila odbornički mandate, a na upražnjeno mjesto došao Drago Đurović, koji je, kako se kasnije ispostavilo, glasao suprotno stavu svoje partije prilikom izbora predsjednika Skupštine, i time dao vjetar u leđa koaliciji DPS-SDP, kojoj je upravo nedostajao jedan glas da ima većinu.

Pozitivna i ostale stranke koje su bile na putu da formiraju vlast u Nikšiću su optužile svoje političke konkurente za političku korupciju i tražili istragu sa tim u vezi. Oni su očekivali da novi izbori ne budu raspisani do okončanja istrage.

Pozitivna optužuje

Pozitivna Crna Gora je ocijenila da je raspisivanje izbora “legalizacija političke korupcije na najvišem državnom nivou, od strane predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića”.

“Ovim je predsjednik Vujanović, koji bi trebao da bude predsjednik svih građana, pokazao da ne poštuje instituciju demokratske volje građana. Raspisivanjem izbora on je pokazao da radi isključivo u interesu onih koji su prekrojili izbornu volju građana, odnosno DPS-a, otimanjem mandata odbornika Pozitivnoj Crnoj Gori. Očigledno je naum o nedemokratskom preuzimanju vlasti od strane Demokratske partije socijalista putem političke korupcije i bio cilj vladajuće koalicije, a to je poražavajuće za demokratiju u jednoj zemlji, za državu Crnu Goru i za sve njene građane”, ocjenjuje se u reagovanju Pozitivne na odluku o raspisivanju izbora u NIkšiću.

 

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register