Nikolić: Nikad u NATO

Objavljeno: 28.12.2012, 12:19h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija nikada ne bi trebalo da uđe u NATO i da se o tome izjasnila i Skupština Srbije, a da bi onaj ko hoće drugačije da odluči morao da se konsultuje sa građanima. “Nikada neću predložiti da uđemo u NATO niti ću biti saglasan ako bi građani Srbije donijeli takvu odluku. Partnerstvo za mir je maksimum u kojem bi mi trebalo da sarađujemo sa NATO”, rekao je Nikolić za RTS. On je rekao da Srbija nikada neće biti u vojnom savezu niti će biti redovnog vojnog roka. “Nećemo imati obavezne obuke, imaćemo specijalne jedinice i sve dok i ostali oko nas ne budu odlučili da sjednemo i ukinemo prijetnje jedni drugima, Srbija mora da ima vojsku”, rekao je Nikolić.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija nikada ne bi trebalo da uđe u NATO i da se o tome izjasnila i Skupština Srbije, a da bi onaj ko hoće drugačije da odluči morao da se konsultuje sa građanima.

“Nikada neću predložiti da uđemo u NATO niti ću biti saglasan ako bi građani Srbije donijeli takvu odluku. Partnerstvo za mir je maksimum u kojem bi mi trebalo da sarađujemo sa NATO”, rekao je Nikolić za RTS.

On je rekao da Srbija nikada neće biti u vojnom savezu niti će biti redovnog vojnog roka.

“Nećemo imati obavezne obuke, imaćemo specijalne jedinice i sve dok i ostali oko nas ne budu odlučili da sjednemo i ukinemo prijetnje jedni drugima, Srbija mora da ima vojsku”, rekao je Nikolić.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register