Klaus odlučio da Češka bojkotuje dodjelu Nobelove nagrade

Objavljeno: 01.12.2012, 13:55h

O tome da Češka bojkotuje svečano uručenje Nobelove nagrade za mir Evropskoj uniji 10. decembra u Oslu odlučio je lično predsjednik Češke Vaclav Klaus, saopštio je danas šef češke diplomatije Karel Švarcenberg. Švarcenberg je kazao da je pozivnicu dobio i premijer Petr Nečas, ali da ne zna da li će ići na ceremoniju uručenja u Oslo. Šefovi država ili vlada šest članica EU neće biti na uručenju nagrade za mir a kada su britanski premijer Dejvid Kameron i češki predsjednik Vaclav Klaus u pitanju ocjenjuje se da je u pitanju bojkot kao izraz njihovog skeptičnog odnosa prema Uniji, prenosi Beta. Nagradu će 10. decembra u Oslu preuzeti trojica najviših zvaničnika EU, predsjednik Evropskog savjeta Herman van Rompej, šef Evropske komisije Žoze Manuel Barozo i predsjednik Evropskog parlamenta Martin Šulc uz prisustvo najviših zvaničnika zemalja članica, izuzev šest. Troje dobitnika Nobelove nagrade za mir su osporili dodjeljivanje ovogodišnjeg priznanja Evropskoj unij.

O tome da Češka bojkotuje svečano uručenje Nobelove nagrade za mir Evropskoj uniji 10. decembra u Oslu odlučio je lično predsjednik Češke Vaclav Klaus, saopštio je danas šef češke diplomatije Karel Švarcenberg.

Švarcenberg je kazao da je pozivnicu dobio i premijer Petr Nečas, ali da ne zna da li će ići na ceremoniju uručenja u Oslo.

Šefovi država ili vlada šest članica EU neće biti na uručenju nagrade za mir a kada su britanski premijer Dejvid Kameron i češki predsjednik Vaclav Klaus u pitanju ocjenjuje se da je u pitanju bojkot kao izraz njihovog skeptičnog odnosa prema Uniji, prenosi Beta.

Nagradu će 10. decembra u Oslu preuzeti trojica najviših zvaničnika EU, predsjednik Evropskog savjeta Herman van Rompej, šef Evropske komisije Žoze Manuel Barozo i predsjednik Evropskog parlamenta Martin Šulc uz prisustvo najviših zvaničnika zemalja članica, izuzev šest.

Troje dobitnika Nobelove nagrade za mir su osporili dodjeljivanje ovogodišnjeg priznanja Evropskoj unij.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register