Milić podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika SO Andrijevica

Objavljeno: 12.11.2012, 16:44h

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić podnio je krivičnu prijavu Vrhovnom državnom Tužilaštvu (VDT) protiv predsjednika opštine Andrijevica Srđana Mašovića, zbog osnovane sumnje da je vršeći tu funkciju počinio više krivičnih djela. U prijavi SNP-a se navodi da je Mašović počinio krivična djela lažnog predstavljanja, samovlašća i posebne slučajeve falsifikovanja javne isprave, prenosi Mina. Iz SNP-a su podsjetili da je Upravni sud 24. februara poništio odluke Skupštine opštine (SO) Andrijevica o izboru Mašovića za predsjednika Opštine, i da je on ponovo izabran na tu funkciju 19. marta. Upravni sud je, kaže se u prijavi, ponovni izbor Mašovića 6. jula poništio kao nezakonit akt. “I pored te činjenice Mašović je samovoljno nastavio da obavlja funkciju predsjednika opštine. Građanin Mašović se od jula u javnosti se predstavljao kao predsjednik opštine, koristio službeno vozilo, dolazio na posao, izdavao naloge za isplatu novca iz opštinksog budžeta, i obavljao druge poslove iz nadležnosti predsjednika opštine”, navodi se u prijavi. Iz SNP-a su naveli da zahtijevaju da nadležni državni tužilac postupi bez odlaganja po njihovoj krivičnoj prijavi. “I da prikupi potrebne informacije i preduzme druge mjere, i da nakon toga pokrene krivični postupak protiv Mašovića”, zaključuje se u prijavi, koju je podnio Milić. Milić je ranije uputio pismo i premijeru Igoru Lukšiću, u kojem je naveo da očekuje Vladin stav po zahtjevu SNP-a iz avgusta, u vezi sa stanjem u Opštini Andrijevica. “Pismom od 22. avgusta upoznali smo Vas da je građanima Opštine Andrijevica u dužem vremenskom periodu zbog nepostojanja institucija predsednika Skupštine opštine i predsjednika Opštine, onemogućeno ostvarivanje prava na lokalnu samoupravu“, navodi se u pismu Milića Lukšiću.

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić podnio je krivičnu prijavu Vrhovnom državnom Tužilaštvu (VDT) protiv predsjednika opštine Andrijevica Srđana Mašovića, zbog osnovane sumnje da je vršeći tu funkciju počinio više krivičnih djela.

U prijavi SNP-a se navodi da je Mašović počinio krivična djela lažnog predstavljanja, samovlašća i posebne slučajeve falsifikovanja javne isprave, prenosi Mina.

Iz SNP-a su podsjetili da je Upravni sud 24. februara poništio odluke Skupštine opštine (SO) Andrijevica o izboru Mašovića za predsjednika Opštine, i da je on ponovo izabran na tu funkciju 19. marta.

Upravni sud je, kaže se u prijavi, ponovni izbor Mašovića 6. jula poništio kao nezakonit akt.

“I pored te činjenice Mašović je samovoljno nastavio da obavlja funkciju predsjednika opštine. Građanin Mašović se od jula u javnosti se predstavljao kao predsjednik opštine, koristio službeno vozilo, dolazio na posao, izdavao naloge za isplatu novca iz opštinksog budžeta, i obavljao druge poslove iz nadležnosti predsjednika opštine”, navodi se u prijavi.

Iz SNP-a su naveli da zahtijevaju da nadležni državni tužilac postupi bez odlaganja po njihovoj krivičnoj prijavi.

“I da prikupi potrebne informacije i preduzme druge mjere, i da nakon toga pokrene krivični postupak protiv Mašovića”, zaključuje se u prijavi, koju je podnio Milić.

Milić je ranije uputio pismo i premijeru Igoru Lukšiću, u kojem je naveo da očekuje Vladin stav po zahtjevu SNP-a iz avgusta, u vezi sa stanjem u Opštini Andrijevica.

“Pismom od 22. avgusta upoznali smo Vas da je građanima Opštine Andrijevica u dužem vremenskom periodu zbog nepostojanja institucija predsednika Skupštine opštine i predsjednika Opštine, onemogućeno ostvarivanje prava na lokalnu samoupravu“, navodi se u pismu Milića Lukšiću.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register