Počinje beogradska “Nedjelja ponosa”

Objavljeno: 30.09.2012, 12:39h

Nedjelja ponosa (Pride Week) počinje danas pod devizom “Prajd. Normalno”, a kako je planirano trebalo bi da se završi paradom u sledeću subotu, ali je njeno održanje i dalje pod znakom pitanja. Organizatori Prajda 2012 zamislili su da ove godine javna borba za prava LGBT populacije traje nedjelju dana tokom kojih će u Beogradu biti organizovane razne manifestacije, izložbe, kulturna događanja… “Prajd nedjelja” počinje danas žurkom “Sweet opening party”, dok su za sjutra najavljeni predstavljanje LGBT organizacija koje deluju u Srbiji, otvaranje Queer likovnog salona, kao i javna rasprava na temu saradnje LGBT zajednice i državnih institucija. U svrhu promocije “Nedjelje ponosa” juče je na YouTube pušten i promotivni sport za Gej paradu u kome su se, kako su naveli organizatori, u Knez Mihailovoj ulici vjenčale dvije djevojke – Vjera i Nada.

Nedjelja ponosa (Pride Week) počinje danas pod devizom “Prajd. Normalno”, a kako je planirano trebalo bi da se završi paradom u sledeću subotu, ali je njeno održanje i dalje pod znakom pitanja.

Organizatori Prajda 2012 zamislili su da ove godine javna borba za prava LGBT populacije traje nedjelju dana tokom kojih će u Beogradu biti organizovane razne manifestacije, izložbe, kulturna događanja…

“Prajd nedjelja” počinje danas žurkom “Sweet opening party”, dok su za sjutra najavljeni predstavljanje LGBT organizacija koje deluju u Srbiji, otvaranje Queer likovnog salona, kao i javna rasprava na temu saradnje LGBT zajednice i državnih institucija.

U svrhu promocije “Nedjelje ponosa” juče je na YouTube pušten i promotivni sport za Gej paradu u kome su se, kako su naveli organizatori, u Knez Mihailovoj ulici vjenčale dvije djevojke – Vjera i Nada.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply