Osvanula fotografija pasoša Sandžaka

Objavljeno: 30.09.2012, 13:07h

Na zvaničnoj stranici Mešihata Sandžaka (Islamske zajednice Srbije) na društvenoj mreži Facebook osvanula je fotografija crnog pasoša sa simbolom bošnjačke zastave i oznakom republika Sandžak na arapskom i turskom jeziku. U Mešihatu sumnjaju da je fotografija podmetnuta na njihovoj Fejsbuk stranici i da iza takve provokacije stoji glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, piše Kurir. “To je neprimjereno. Neodmjerena šala. U posljednje vrijeme ta grupacija povlači besmislene poteze koji vode u sunovrat. Ali ništa od toga nema težinu, nema kapacitet. Njihove vjerske ili političke poruke nemaju nikakvu težinu kod Bošnjaka. Ta grupacija odumire, pa je fotografija s pasošem provokacija s nacionalnim prizvukom samo pokušaj da se spase što se spasti da. Ne zavređuje nikakvu pažnju”, rekao je za Kurir reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić. Muftija Zukorlić nije bio dostupan za komentar, a na temu spornih pasoša nije htio govoriti ni njegov saradnik Jahja Fehratović poručivši da “ne sarađuju s Kurirom još od izborne kampanje”.

Na zvaničnoj stranici Mešihata Sandžaka (Islamske zajednice Srbije) na društvenoj mreži Facebook osvanula je fotografija crnog pasoša sa simbolom bošnjačke zastave i oznakom republika Sandžak na arapskom i turskom jeziku.

U Mešihatu sumnjaju da je fotografija podmetnuta na njihovoj Fejsbuk stranici i da iza takve provokacije stoji glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, piše Kurir.

“To je neprimjereno. Neodmjerena šala. U posljednje vrijeme ta grupacija povlači besmislene poteze koji vode u sunovrat. Ali ništa od toga nema težinu, nema kapacitet. Njihove vjerske ili političke poruke nemaju nikakvu težinu kod Bošnjaka. Ta grupacija odumire, pa je fotografija s pasošem provokacija s nacionalnim prizvukom samo pokušaj da se spase što se spasti da. Ne zavređuje nikakvu pažnju”, rekao je za Kurir reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić.

Muftija Zukorlić nije bio dostupan za komentar, a na temu spornih pasoša nije htio govoriti ni njegov saradnik Jahja Fehratović poručivši da “ne sarađuju s Kurirom još od izborne kampanje”.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply