Ključna oruđa za spas eurozone

Objavljeno: 30.09.2012, 22:15h

Tokom dužničke krize eurozone, zakonodavci su očajnički nastojali da kupe vrijeme kako bi mogli primijeniti mjere propisane za posrnule članice, piše londonski Economist. Prema ovom nedjeljniku, nova strategija Evropske centralne banke (ECB) za kupovinu obveznica je ponovo donijela još jedan period predaha, koji bi uz malo sreće mogao potrajati duže od prethodnih. Postoje dva ključna oruđa za rješavanje problema perifernih članica eurozone. Jedno je štednja, sa ciljem dovođenja javnih finansija pod kontrolu, a drugo strukturne reforme, sa ciljem podsticanja rasta, piše list.

Tokom dužničke krize eurozone, zakonodavci su očajnički nastojali da kupe vrijeme kako bi mogli primijeniti mjere propisane za posrnule članice, piše londonski Economist.

Prema ovom nedjeljniku, nova strategija Evropske centralne banke (ECB) za kupovinu obveznica je ponovo donijela još jedan period predaha, koji bi uz malo sreće mogao potrajati duže od prethodnih.

Postoje dva ključna oruđa za rješavanje problema perifernih članica eurozone. Jedno je štednja, sa ciljem dovođenja javnih finansija pod kontrolu, a drugo strukturne reforme, sa ciljem podsticanja rasta, piše list.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply