Cimbaljević: Crna Gora spremna za paradu ponosa

Objavljeno: 30.09.2012, 18:18h

Izvršni direktor LGBT osoba u Crnoj Gori Zdravko Cimbaljević najavio da bi u toj zemlji sledeće godine mogla biti održana Parada ponosa i ocijenio da je Crna Gora za to spremna. Mislim da je Crna Gora spremna za Paradu ponosa, bez obzira koliko to izgledalo nerealno ili riskantno, rekao je za Glas Amerike Cimbaljević, koji je boravio u SAD u okviru Međunarodnog liderskog programa Stejt Departmenta, koji je prvi put okupio LGBT aktiviste iz Evrope. On je rekao da je potrebno voditi kampanje kako bi LGBT populacija postala vidljiva i u Crnoj Gori i najavio da će njeni predstavnici biti u Beogradu na Paradi ponosa da pruže podršku njenim učesnicima. U Crnoj Gori će se desiti povorka sledeće godine, rekao je Cimbaljević i dodao da su počela planiranja i sastavljanje organizacionog odbora. Klima za to nije povoljna jer većina građana i dalje misli da je homoseksualnost bolest “i to pokušavamo da ispravimo”, rekao je on. Cimbaljević je ocijenio da je položaj LGBT u Crnoj Gori očigledno veoma loš o čemu svjedoči i činjenica da je on još uvijek jedini LGBT aktivista, koji se pojavljuje u. Prema njegovim riječima, i same LGBT osobe su još u strahu, pogotovo zbog nedavnih napada, ali i zbog toga što ih često ne prihvataju ni porodice ni društvo.

Izvršni direktor LGBT osoba u Crnoj Gori Zdravko Cimbaljević najavio da bi u toj zemlji sledeće godine mogla biti održana Parada ponosa i ocijenio da je Crna Gora za to spremna.

Mislim da je Crna Gora spremna za Paradu ponosa, bez obzira koliko to izgledalo nerealno ili riskantno, rekao je za Glas Amerike Cimbaljević, koji je boravio u SAD u okviru Međunarodnog liderskog programa Stejt Departmenta, koji je prvi put okupio LGBT aktiviste iz Evrope.

On je rekao da je potrebno voditi kampanje kako bi LGBT populacija postala vidljiva i u Crnoj Gori i najavio da će njeni predstavnici biti u Beogradu na Paradi ponosa da pruže podršku njenim učesnicima.

U Crnoj Gori će se desiti povorka sledeće godine, rekao je Cimbaljević i dodao da su počela planiranja i sastavljanje organizacionog odbora.

Klima za to nije povoljna jer većina građana i dalje misli da je homoseksualnost bolest “i to pokušavamo da ispravimo”, rekao je on.

Cimbaljević je ocijenio da je položaj LGBT u Crnoj Gori očigledno veoma loš o čemu svjedoči i činjenica da je on još uvijek jedini LGBT aktivista, koji se pojavljuje u.

Prema njegovim riječima, i same LGBT osobe su još u strahu, pogotovo zbog nedavnih napada, ali i zbog toga što ih često ne prihvataju ni porodice ni društvo.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply