EK: Nema Maršalovog plana za Evropu

Objavljeno: 30.04.2012, 21:33h

Evropska komisija demantovala je danas da se u Briselu sprema 200 milijardi eura težak paket za infrastrukturni razvoj Evrope po ugledu na Maršalov plan, o čemu su pisali neki svjetski listovi. “Riječ je o špekulaciji, navedene brojke nemaju utemeljenje u stvarnosti”, izjavila je porparolka Komisije Pija Arenkilde na konferenciji za novinare u Briselu. Portparolka Komisije je ovim demantovala pisanje španskog dnevnika “El Pais”, koji je juče objavio da Brisel priprema paket za razvoj po ugledu na Maršalov plan kojim je poslije Drugog svjetskog rata omogućen ekonomski oporavak razorene Evrope.

Evropska komisija demantovala je danas da se u Briselu sprema 200 milijardi eura težak paket za infrastrukturni razvoj Evrope po ugledu na Maršalov plan, o čemu su pisali neki svjetski listovi.

“Riječ je o špekulaciji, navedene brojke nemaju utemeljenje u stvarnosti”, izjavila je porparolka Komisije Pija Arenkilde na konferenciji za novinare u Briselu.

Portparolka Komisije je ovim demantovala pisanje španskog dnevnika “El Pais”, koji je juče objavio da Brisel priprema paket za razvoj po ugledu na Maršalov plan kojim je poslije Drugog svjetskog rata omogućen ekonomski oporavak razorene Evrope.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply