Vlada: Fridrih Ebert je i pohvalila rezultate ka EU

Objavljeno: 29.02.2012, 16:44h

Njemačka fondacija Fridrih Ebert u analizi koju je potpisao Markus Šnajder, oslanjajući se na izvore iz Crne Gore, bavila se različitim aspektima crnogorskog društva, prije svega, procesom evropskih integracija, vladavinom prava, razvojem civilnog sektora, medijskim slobodama i dr. Javnosti radi, sagledavajući izvještaj u cjelini, koji pored kritičkog osvrta potvrđuje i dobar kurs u sprovođenju vladinih politika i na afirmativan način tretira rezultate koje je Crna Gora ostvarila na evropskom putu, ocjenjuje ih kao “nesumnjivo veliki politički uspjeh”, piše u saopštenju vladinog Biroa za odnose sa javnošću. Konstatovano je da Vlada njeguje politiku otvorenog razgovora, koje autor izvještaja prepoznaje u aktivnostima predsjednika Vlade kroz kontinuirani dijalog sa predstavnicima opozicije, sindikata, civilnog sektora i dr. U izvještaju je pozitivno ocijenjena i podrška Kabineta premijera organizaciji parade ponosa. Istovremeno, izvještaj prepoznaje uspjeh Crne Gore na spoljnopolitičkom planu koji je vrednovan preporukom Evropske komisije, odnosno očekivanim početkom pretpristupnih pregovora u junu 2012. godine. U izvještaju je posebno pozitivno apostrofiran doprinos Vlade u uključivanju civilnog društva u “oblastima kontrole vlade i modernizacije crnogorskog društva”. Između ostalog, navodi se posvećenost Vlade na planu uključivanja NVO sektora u kreiranje javnih politika, a posebno je konstatovano da je “ukupan pravni okvir ojačan donošenjem novog Zakona o NVO”, što je, kako se navodi u izvještaju, pohvaljeno i od strane Evropske komisije. Izvještaj Fridrih Eberta potvrđuje lidersku poziciju Crne Gore u regionu, ocjenjujući je kao “državu sa priznatim granicama, prijateljskim manjinama i dobrim odnosima sa svojim susjedima”, saopštio je Biro.  

Njemačka fondacija Fridrih Ebert u analizi koju je potpisao Markus Šnajder, oslanjajući se na izvore iz Crne Gore, bavila se različitim aspektima crnogorskog društva, prije svega, procesom evropskih integracija, vladavinom prava, razvojem civilnog sektora, medijskim slobodama i dr.

Javnosti radi, sagledavajući izvještaj u cjelini, koji pored kritičkog osvrta potvrđuje i dobar kurs u sprovođenju vladinih politika i na afirmativan način tretira rezultate koje je Crna Gora ostvarila na evropskom putu, ocjenjuje ih kao “nesumnjivo veliki politički uspjeh”, piše u saopštenju vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

Konstatovano je da Vlada njeguje politiku otvorenog razgovora, koje autor izvještaja prepoznaje u aktivnostima predsjednika Vlade kroz kontinuirani dijalog sa predstavnicima opozicije, sindikata, civilnog sektora i dr. U izvještaju je pozitivno ocijenjena i podrška Kabineta premijera organizaciji parade ponosa.

Istovremeno, izvještaj prepoznaje uspjeh Crne Gore na spoljnopolitičkom planu koji je vrednovan preporukom Evropske komisije, odnosno očekivanim početkom pretpristupnih pregovora u junu 2012. godine.

U izvještaju je posebno pozitivno apostrofiran doprinos Vlade u uključivanju civilnog društva u “oblastima kontrole vlade i modernizacije crnogorskog društva”. Između ostalog, navodi se posvećenost Vlade na planu uključivanja NVO sektora u kreiranje javnih politika, a posebno je konstatovano da je “ukupan pravni okvir ojačan donošenjem novog Zakona o NVO”, što je, kako se navodi u izvještaju, pohvaljeno i od strane Evropske komisije.

Izvještaj Fridrih Eberta potvrđuje lidersku poziciju Crne Gore u regionu, ocjenjujući je kao “državu sa priznatim granicama, prijateljskim manjinama i dobrim odnosima sa svojim susjedima”, saopštio je Biro.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register