U Hrvatskoj od sjutra najveća poreska stopa u EU

Objavljeno: 29.02.2012, 13:02h

U Hrvatskoj će od sjutra stopa PDV-a biti povećana sa 23 na 25 posto, što će biti najveća poreska stopa u Evropskoj uniji. Ovog mjeseca već je poskupilo mlijeko, čokolada, voće, pivo, deterdženti, higijenske potrepštine, a poreske izmjene mogle bi donijeti i poskupljenje goriva, čija cijena posljednjih mjeseci ionako bilježi vrtoglavi rast. Naftne kompanije još uvijek nisu odlučile hoće li zbog povećanja PDV-a, povećati i cijene derivata, a ukoliko se na to odluče gorivo bi moglo poskupjeti dvaput u samo nekoliko dana. Prosječna plata uu Hrvatskoj je 5.700 kuna (760 eura).  

U Hrvatskoj će od sjutra stopa PDV-a biti povećana sa 23 na 25 posto, što će biti najveća poreska stopa u Evropskoj uniji.

Ovog mjeseca već je poskupilo mlijeko, čokolada, voće, pivo, deterdženti, higijenske potrepštine, a poreske izmjene mogle bi donijeti i poskupljenje goriva, čija cijena posljednjih mjeseci ionako bilježi vrtoglavi rast.

Naftne kompanije još uvijek nisu odlučile hoće li zbog povećanja PDV-a, povećati i cijene derivata, a ukoliko se na to odluče gorivo bi moglo poskupjeti dvaput u samo nekoliko dana.

Prosječna plata uu Hrvatskoj je 5.700 kuna (760 eura).

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register