Slijedi novi talas poskupljenja u Crnoj Gori

Objavljeno: 29.02.2012, 11:58h

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) ocijenila je danas da bi, nakon povećanja cijena goriva, moglo doći do poskupljenja roba i usluga. Cijene goriva u Crnoj Gori od juče su na rekordnom nivou. Eurosuper je poskupio pet centi i košta 1,46 eura, a cena dizela je 1,31 eura. Prema navodima UPCG, rast cijena goriva neizbježno će uticati na veće troškove poslovanja i negativno se reflektovati na dalji rad privrednika,a time i uticati na ostvarenje lošijih poslovnih rezultata. U UPCG smatraju da će u narednom periodu doći do rasta cijena ostalih roba i usluga, posebno što nema prostora da se povećanje cijena goriva pokrije smanjenjem marže, prenosi Tanjug. To poskupljenje može se, kao lančani proces, negativno odraziti na sam proces proizvodnje kao i na rast niza pratećih troškova, što će za rezultat imati i poskupljenje finalnog proizvoda na tržištu, navodi se u saopštenju.

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) ocijenila je danas da bi, nakon povećanja cijena goriva, moglo doći do poskupljenja roba i usluga.

Cijene goriva u Crnoj Gori od juče su na rekordnom nivou. Eurosuper je poskupio pet centi i košta 1,46 eura, a cena dizela je 1,31 eura.

Prema navodima UPCG, rast cijena goriva neizbježno će uticati na veće troškove poslovanja i negativno se reflektovati na dalji rad privrednika,a time i uticati na ostvarenje lošijih poslovnih rezultata.

U UPCG smatraju da će u narednom periodu doći do rasta cijena ostalih roba i usluga, posebno što nema prostora da se povećanje cijena goriva pokrije smanjenjem marže, prenosi Tanjug.

To poskupljenje može se, kao lančani proces, negativno odraziti na sam proces proizvodnje kao i na rast niza pratećih troškova, što će za rezultat imati i poskupljenje finalnog proizvoda na tržištu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register