SAD: Otkriveni nedostaci na 13 nukleranih reaktora

Objavljeno: 29.02.2012, 16:32h

Grupa nezavisnih američkih eksperata otkrila je prošle godine nedostatke na 13 od ukupno 104 nuklearna reaktora u SAD, što bi moglo da dovede do ozbiljnih posledica. U izvještaju Unije savjesnih naučnika (UCS) iznijeti su detalji o ozbiljnim problemima u pojedinim nuklearnim centralama i zatražen odgovor od Američke komisije za nuklearnu politiku (NRS). Stručnjaci koji su ispitivali stanje nuklearnih reaktora u SAD naglašavaju da su otkriveni nedostaci posledica nebrige vlasnika tih centrala koji već godinama tolerišu postojeće probleme ne preduzimajući odgovarajuće mjere kako bi ih otklonili, prenosi Rojters.  

Grupa nezavisnih američkih eksperata otkrila je prošle godine nedostatke na 13 od ukupno 104 nuklearna reaktora u SAD, što bi moglo da dovede do ozbiljnih posledica.

U izvještaju Unije savjesnih naučnika (UCS) iznijeti su detalji o ozbiljnim problemima u pojedinim nuklearnim centralama i zatražen odgovor od Američke komisije za nuklearnu politiku (NRS).

Stručnjaci koji su ispitivali stanje nuklearnih reaktora u SAD naglašavaju da su otkriveni nedostaci posledica nebrige vlasnika tih centrala koji već godinama tolerišu postojeće probleme ne preduzimajući odgovarajuće mjere kako bi ih otklonili, prenosi Rojters.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register