Pola BIH sjutra obilježavanje Dana nezavisnosti

Objavljeno: 29.02.2012, 16:35h

Federacija Bosne i Hercegovine sjutra, 1. marta obilježava Dan nezavisnosti, koji je ujedno neradni dan u tom dijelu Bosne i Hercegovine. Republika Srpska ne obilježava ovaj datum. Dan nezavisnosti se obilježava od 1. marta 1992. godine, kada je voljom 64 odsto građana BiH, ova bivša jugoslovenska republika postala ”nezavisna država svih njenih građana i ravnopravnih naroda”. Referendum za nezavisnost BiH održan je na preporuku Arbitražne Komisije međunarodne konferencije o Jugoslaviji, u završnoj fazi raspada bivše SFRJ. Odmah posle referenduma uslijedio je troipogodišnji rat u BiH u kojem je poginulo oko sto hiljada ljudi, podsjeća Beta.  

Federacija Bosne i Hercegovine sjutra, 1. marta obilježava Dan nezavisnosti, koji je ujedno neradni dan u tom dijelu Bosne i Hercegovine.

Republika Srpska ne obilježava ovaj datum.

Dan nezavisnosti se obilježava od 1. marta 1992. godine, kada je voljom 64 odsto građana BiH, ova bivša jugoslovenska republika postala ”nezavisna država svih njenih građana i ravnopravnih naroda”.

Referendum za nezavisnost BiH održan je na preporuku Arbitražne Komisije međunarodne konferencije o Jugoslaviji, u završnoj fazi raspada bivše SFRJ.

Odmah posle referenduma uslijedio je troipogodišnji rat u BiH u kojem je poginulo oko sto hiljada ljudi, podsjeća Beta.

 

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register