Zaposleni napuštaju Tribunal u Hagu

Objavljeno: 31.01.2012, 13:42h

Predsjednik tribunala u Hagu Teodor Meron upozorio je da mnogi zaposleni napuštaju sud u Hagu kako bi našli sigurnji posao. Meron je u intervjuu za sarajevski “Dnevni avaz” rekao da ukoliko se za “ključno osoblje ne ponude dovoljni podsticaji da ostanu u Tribunalu, postoji opasnost da će rad Tribunala u poslednjim godinama pretrpjeti posledice”. “Ako Tribunal nastavi međunarodnoj zajednici pokazivati da radi na koliko je god moguće efikasan način, u šta sam uvjeren da hoće, ne vidim nijedan razlog za zabrinutost u vezi s osiguranjem potrebnih finansijskih resursa u budućnosti”, rekao je takođe Meron. Prema riječima Merona, ipak, postoji realna zabrinutost da Tribunal neće biti u stanju da zadrži osoblje koje mu je potrebno kako bi završio svoje preostale poslove na ekspeditivan način. “Već nekoliko godina mnogi od talentovanih i dugo godina zaposlenih radnika napuštaju Tribunal kako bi našli sigurniji posao negdje drugdje. Ovaj gubitak iskustva i institucionalne memorije ima dalekosežan uticaj na rad Tribunala”, rekao je predsjednik haškog suda.

Predsjednik tribunala u Hagu Teodor Meron upozorio je da mnogi zaposleni napuštaju sud u Hagu kako bi našli sigurnji posao.

Meron je u intervjuu za sarajevski “Dnevni avaz” rekao da ukoliko se za “ključno osoblje ne ponude dovoljni podsticaji da ostanu u Tribunalu, postoji opasnost da će rad Tribunala u poslednjim godinama pretrpjeti posledice”.

“Ako Tribunal nastavi međunarodnoj zajednici pokazivati da radi na koliko je god moguće efikasan način, u šta sam uvjeren da hoće, ne vidim nijedan razlog za zabrinutost u vezi s osiguranjem potrebnih finansijskih resursa u budućnosti”, rekao je takođe Meron.

Prema riječima Merona, ipak, postoji realna zabrinutost da Tribunal neće biti u stanju da zadrži osoblje koje mu je potrebno kako bi završio svoje preostale poslove na ekspeditivan način.

“Već nekoliko godina mnogi od talentovanih i dugo godina zaposlenih radnika napuštaju Tribunal kako bi našli sigurniji posao negdje drugdje. Ovaj gubitak iskustva i institucionalne memorije ima dalekosežan uticaj na rad Tribunala”, rekao je predsjednik haškog suda.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply