Na području Hercegovine tri manja potresa

Objavljeno: 31.01.2012, 11:30h

Evropsko-mediteranski seizmološki centar u posljednjih 30 sati zabilježio je tri potresa manjeg intenziteta na području Hercegovine. Zadnji se dogodio sinoć u 21:38 sati s epicentrom 12 kilometara sjeverozapadno od Mostara, a magnituda potresa iznosila je 2,8 stepeni prema Rihteru. Potres se osjetio na području Mostara ali nije prouzrokovao nikakvu materijalnu štetu. Ni ostala dva manja potresa nisu prouzrokovala nikakvu materijalnu štetu, a registrovana su u ponedjeljak u 00.45 sati, odnosno 00:47 sati. Prvi potres bio je jačine 2,4 stepena po Rihteru s epicentrom 51 km zapadno od Mostara, a drugi je bio jačine 2,2 stepena s epicentrom 53 km zapadno od Mostara.

Evropsko-mediteranski seizmološki centar u posljednjih 30 sati zabilježio je tri potresa manjeg intenziteta na području Hercegovine.

Zadnji se dogodio sinoć u 21:38 sati s epicentrom 12 kilometara sjeverozapadno od Mostara, a magnituda potresa iznosila je 2,8 stepeni prema Rihteru. Potres se osjetio na području Mostara ali nije prouzrokovao nikakvu materijalnu štetu.

Ni ostala dva manja potresa nisu prouzrokovala nikakvu materijalnu štetu, a registrovana su u ponedjeljak u 00.45 sati, odnosno 00:47 sati.

Prvi potres bio je jačine 2,4 stepena po Rihteru s epicentrom 51 km zapadno od Mostara, a drugi je bio jačine 2,2 stepena s epicentrom 53 km zapadno od Mostara.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply