Najavljena knjiga o odgovornosti medija za ratne zločine

Objavljeno: 31.10.2011, 16:03h

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević je izjavio danas da je procesuiranje ratnih zločina jedna od kljucnih obaveza Srbije i najavio da će pokretati nove istrage i nastaviti krivični progon osumnjičenih na prostoru bivše Jugoslavije, prenosi Tanjug. On je rekao da je 12 mladih pravnika tokom trajanja projekta “Pravda i ratni zločini”, koji je finansirala EU, godinu i po dana provelo na obuci u Tužilaštvu za ratne zločine i značajno doprinijelo istraživanju predmeta “Odgovornost medija za ratrne zločine”. Povodom tog predmeta za oko mjesec dana biće predstavljena knjiga od 200 strana koja govori o ključnim događajima i akterima programa koji su učestvovali u ratnoj kampanji, naveo je Vukčević podsećajući na, kako je rekao, “čuveni Dnevnik RTS-a”, kao i TV Novi Sad.

Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević je izjavio danas da je procesuiranje ratnih zločina jedna od kljucnih obaveza Srbije i najavio da će pokretati nove istrage i nastaviti krivični progon osumnjičenih na prostoru bivše Jugoslavije, prenosi Tanjug.

On je rekao da je 12 mladih pravnika tokom trajanja projekta “Pravda i ratni zločini”, koji je finansirala EU, godinu i po dana provelo na obuci u Tužilaštvu za ratne zločine i značajno doprinijelo istraživanju predmeta “Odgovornost medija za ratrne zločine”.

Povodom tog predmeta za oko mjesec dana biće predstavljena knjiga od 200 strana koja govori o ključnim događajima i akterima programa koji su učestvovali u ratnoj kampanji, naveo je Vukčević podsećajući na, kako je rekao, “čuveni Dnevnik RTS-a”, kao i TV Novi Sad.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply