Sarkozi pomenuo mogućnost preventivnog napada na Iran

Objavljeno: 31.08.2011, 22:10h

Francuski predsjednik Nikola Sarkozi je upozorio danas Iran na mogućnost “preventivnog napada” na njegove nuklearne objekte ako ostane pri svojim ambicijama u toj oblasti. “Vojne nuklearne ambicije Irana postaju sve veća prijetnja i mogla bi da dovede do preventivnog napada na iranske ciljeve, što bi izazvalo veliku krizu, koju Francuska ne želi ni po koju cijenu”, poručio je Sarkozi na godišnjoj ambasadorskoj konferenciji u Francuskoj, prenose agencije. On nije naveo zemlje koje bi mogle da učestvuju u tom preventivnom napadu na iranske ciljeve i pozvao je na dalje pooštravanje sankcija Iranu.

Francuski predsjednik Nikola Sarkozi je upozorio danas Iran na mogućnost “preventivnog napada” na njegove nuklearne objekte ako ostane pri svojim ambicijama u toj oblasti.

“Vojne nuklearne ambicije Irana postaju sve veća prijetnja i mogla bi da dovede do preventivnog napada na iranske ciljeve, što bi izazvalo veliku krizu, koju Francuska ne želi ni po koju cijenu”, poručio je Sarkozi na godišnjoj ambasadorskoj konferenciji u Francuskoj, prenose agencije.

On nije naveo zemlje koje bi mogle da učestvuju u tom preventivnom napadu na iranske ciljeve i pozvao je na dalje pooštravanje sankcija Iranu.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply