File ohrabrivao crnogorske zvaničnike i opozicionare

Objavljeno: 31.08.2011, 18:56h

Evropski komesar za proširenje Štefan File je razgovarao danas telefonom sa liderima vodećih crnogorskih opozicionih partija Srđanom Milićem, Andrijom Mandićem i Nebojšom Medojevićem, ali i sa premijerom Igorom Lukšićem i predsjednikom parlamenta Rankom Krivokapićem. Nema informacija o tome kakvog će efekta ti razgovori imati na razrješenje trenutne političke krize u Crnoj Gori, uzrokovane opozicionim uslovljavanjem  glasanja za izborni zakon izjednačavanjem statusa srpskog i crnogorskog jezika u obrazovnom sistemu. Iz Evropske komisije je za TV Vijesti rečeno da je File sa crnogorskim zvaničnicima i političarima razgovarao da bi ih ohrabrio kako bi Crne Gora ispunila ključni prioritet na putu ka EU. “Niko ništa nije obećao, ali vam mogu reći da je komesar rekao da su razgovori bili konstruktivni“, kazala je Anka Paduraru iz EK.

Evropski komesar za proširenje Štefan File je razgovarao danas telefonom sa liderima vodećih crnogorskih opozicionih partija Srđanom Milićem, Andrijom Mandićem i Nebojšom Medojevićem, ali i sa premijerom Igorom Lukšićem i predsjednikom parlamenta Rankom Krivokapićem.

Nema informacija o tome kakvog će efekta ti razgovori imati na razrješenje trenutne političke krize u Crnoj Gori, uzrokovane opozicionim uslovljavanjem  glasanja za izborni zakon izjednačavanjem statusa srpskog i crnogorskog jezika u obrazovnom sistemu.

Iz Evropske komisije je za TV Vijesti rečeno da je File sa crnogorskim zvaničnicima i političarima razgovarao da bi ih ohrabrio kako bi Crne Gora ispunila ključni prioritet na putu ka EU. “Niko ništa nije obećao, ali vam mogu reći da je komesar rekao da su razgovori bili konstruktivni“, kazala je Anka Paduraru iz EK.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register