U Splitu će se graditi ‘najveći kip Isusa na svijetu’

Objavljeno: 06.07.2011, 10:15h

Gradonačelnik Splita Željko Kerum najavio je gradnju najvećeg kipa Isusa na svijetu na brdu Marjan. On nije precizirao kada će se spomenik graditi, već je za Dnevnik 3 HTV-a samo otkrio da mu je plan da on bude postavljen na mjestu na kojem je pisalo ime Josipa Broza Tita. Osim toga, Kerum se nada da će biti prihvaćen njegov prijedlog da na splitsku Rivu postavi spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. "To je moj najveći projekat u životu. Isus u Rio de Janeiru visok je 37 metara, ovaj će biti visok 39", najavio je gradonačelnik Splita. Kip će, poručio je, sam platiti, odnosno grad neće dati ni kune. Podsjetimo, najveću statuu Isusa na svijetu ima Bolivija. Visoka je 40 metara.

Gradonačelnik Splita Željko Kerum najavio je gradnju najvećeg kipa Isusa na svijetu na brdu Marjan.

On nije precizirao kada će se spomenik graditi, već je za Dnevnik 3 HTV-a samo otkrio da mu je plan da on bude postavljen na mjestu na kojem je pisalo ime Josipa Broza Tita.

Osim toga, Kerum se nada da će biti prihvaćen njegov prijedlog da na splitsku Rivu postavi spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

"To je moj najveći projekat u životu. Isus u Rio de Janeiru visok je 37 metara, ovaj će biti visok 39", najavio je gradonačelnik Splita.

Kip će, poručio je, sam platiti, odnosno grad neće dati ni kune.

Podsjetimo, najveću statuu Isusa na svijetu ima Bolivija. Visoka je 40 metara.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register