Vujanović na beatifikaciji pape Jovana

Objavljeno: 30.04.2011, 20:11h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prisustvovaće sjutra, u Vatikanu, beatifikaciji pape Jovana Pavla II. U delegaciji, koju predvodi predsjednik Crne Gore, biće i ministar kulture Branislav Mićunović, najavljeno je iz Vujanovićevog kabineta. Sanduk sa posmrtnim ostacima pape Jovana Pavla Drugog izvađen je iz grobnice Vatikana, kako bi sjutra bio prebačen u baziliku Svetog Petra za ceremoniju beatifikacije. Očekuje se da će tokom mise više od 80.000 vjernika biti na trgu ispred bazilike, a više od 100.000 pratiće ceremoniju u Vatikanu preko video bima. Očekuje se dolazak 16 šefova država i pet kraljevskih porodica.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prisustvovaće sjutra, u Vatikanu, beatifikaciji pape Jovana Pavla II.

U delegaciji, koju predvodi predsjednik Crne Gore, biće i ministar kulture Branislav Mićunović, najavljeno je iz Vujanovićevog kabineta.

Sanduk sa posmrtnim ostacima pape Jovana Pavla Drugog izvađen je iz grobnice Vatikana, kako bi sjutra bio prebačen u baziliku Svetog Petra za ceremoniju beatifikacije.

Očekuje se da će tokom mise više od 80.000 vjernika biti na trgu ispred bazilike, a više od 100.000 pratiće ceremoniju u Vatikanu preko video bima.

Očekuje se dolazak 16 šefova država i pet kraljevskih porodica.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register