Umro Ernesto Sabato

Objavljeno: 30.04.2011, 22:21h

Argentinski pisac i borac za ljudska prava i slobode Ernesto Sabato preminuo je danas u svojoj kući u Buenos Airesu, par mjeseci uoči stotog rođendana, javlja portal SEEcult. Sabato je bio jedan od najznačajnijih argentinskih pisaca, a među njegovim djelima su romani "Tunel", "O junacima i grobovima", "Abadon, anđeo uništenja" i "Prije kraja", kao i brojne knjige eseja, među kojima su "Otpor" i "Pojedinac i univerzum". Sabato je bio poznat i kao oštar kritičar vojnih režima u Latinskoj Americi, a između ostalog, predvodio je komisiju koja se bavila ispitivanjem ratnih zločina za vrijeme vojne hunte u Argentini 70-ih i 80-ih godina minulog vijeka.

Argentinski pisac i borac za ljudska prava i slobode Ernesto Sabato preminuo je danas u svojoj kući u Buenos Airesu, par mjeseci uoči stotog rođendana, javlja portal SEEcult.

Sabato je bio jedan od najznačajnijih argentinskih pisaca, a među njegovim djelima su romani "Tunel", "O junacima i grobovima", "Abadon, anđeo uništenja" i "Prije kraja", kao i brojne knjige eseja, među kojima su "Otpor" i "Pojedinac i univerzum".

Sabato je bio poznat i kao oštar kritičar vojnih režima u Latinskoj Americi, a između ostalog, predvodio je komisiju koja se bavila ispitivanjem ratnih zločina za vrijeme vojne hunte u Argentini 70-ih i 80-ih godina minulog vijeka.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register