Podgorica spremna za razmijenu diplomata sa Prištinom

Objavljeno: 30.04.2011, 20:17h

Predstavnici Vlade Crne Gore izrazili su spremnost da sa vlastima u Prištini razmijene diplomatske predstavnike, nakon što je kosovska vlada nedavno objelodanila da će, u okviru Ustava, priznati crnogorsku i hrvatsku nacionalnu zajednicu na Kosovu, saopštilo je kosovsko ministarstvo za lokalnu samoupravu. U saopštenju je navedeno da su crnogorski ministri unutrašnjih poslova i za prava manjina Ivan Brajović i Ferhat Dinoša spremnost za razmjenu diplomatskih predstavnika s Prištinom prenijeli potpredsjedniku kosovske vlade i ministru za lokalnu samoupravu Slobodanu Petroviću, prenosi Tanjug. On od juče boravi u zvaničnoj posjeti Podgorici, što je prva posjeta nekog kosovskog ministra Crnoj Gori od formiranja novog saziva kosovske vlade. "Vlada Kosova objelodanila je svoju odluku da prizna manjinsku zajednicu Crnogoraca i Hrvata na Kosovu, što se očekuje da će biti obuhvaćeno i u okviru procesa za ustavne promjene, o čemu sada već postoji potpuna saglasnost", navodi se u saopštenju kosovskog ministarstva i dodaje da taj stav otvara vrata razmjeni diplomatskh predstavnika "u optimalnom vremenskom periodu".

Predstavnici Vlade Crne Gore izrazili su spremnost da sa vlastima u Prištini razmijene diplomatske predstavnike, nakon što je kosovska vlada nedavno objelodanila da će, u okviru Ustava, priznati crnogorsku i hrvatsku nacionalnu zajednicu na Kosovu, saopštilo je kosovsko ministarstvo za lokalnu samoupravu.

U saopštenju je navedeno da su crnogorski ministri unutrašnjih poslova i za prava manjina Ivan Brajović i Ferhat Dinoša spremnost za razmjenu diplomatskih predstavnika s Prištinom prenijeli potpredsjedniku kosovske vlade i ministru za lokalnu samoupravu Slobodanu Petroviću, prenosi Tanjug.

On od juče boravi u zvaničnoj posjeti Podgorici, što je prva posjeta nekog kosovskog ministra Crnoj Gori od formiranja novog saziva kosovske vlade.

"Vlada Kosova objelodanila je svoju odluku da prizna manjinsku zajednicu Crnogoraca i Hrvata na Kosovu, što se očekuje da će biti obuhvaćeno i u okviru procesa za ustavne promjene, o čemu sada već postoji potpuna saglasnost", navodi se u saopštenju kosovskog ministarstva i dodaje da taj stav otvara vrata razmjeni diplomatskh predstavnika "u optimalnom vremenskom periodu".

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register