Ukida se kreditna zabrana Prvoj banci

Objavljeno: 29.04.2011, 11:37h

Centralna banka Crne Gore će narednih dana u potpusnosti ukinuti zabranu kredititiranja uvedenu prije tri godine Prvoj banci. "Imamo informacije da je Prva banka dostigla potrebne parametre za poslovanje i narednih dana ćemo i zvanično objaviti da je ta banka postala slobodan igrač na bankarskom tržištu", kazao je guvrener Centralne banke Radoje Žugić u razgovoru za Rojters, prenosi RSE. Prvoj banci je od 2009. godine zabranjeno kreditiranje, zbog loše likvidnosti i visokog nivoa loših kredita, ali je ta mjera Centralne banke djelimično suspendovana u februaru ove godine od kada banka, koju kontroliše brat doskorašnjeg premijera može izdavati kredite, ali pod posebnim mjerama i monitoringom. Prva banka je jedina od jedanaest komercijalnih banaka u Crnoj Gori koja je 2008. godine, nakon izbijanja ekonomske krize, spašena državnim novcem, kreditom vrijednim 44 miliona eura.

Centralna banka Crne Gore će narednih dana u potpusnosti ukinuti zabranu kredititiranja uvedenu prije tri godine Prvoj banci.

"Imamo informacije da je Prva banka dostigla potrebne parametre za poslovanje i narednih dana ćemo i zvanično objaviti da je ta banka postala slobodan igrač na bankarskom tržištu", kazao je guvrener Centralne banke Radoje Žugić u razgovoru za Rojters, prenosi RSE.

Prvoj banci je od 2009. godine zabranjeno kreditiranje, zbog loše likvidnosti i visokog nivoa loših kredita, ali je ta mjera Centralne banke djelimično suspendovana u februaru ove godine od kada banka, koju kontroliše brat doskorašnjeg premijera može izdavati kredite, ali pod posebnim mjerama i monitoringom.

Prva banka je jedina od jedanaest komercijalnih banaka u Crnoj Gori koja je 2008. godine, nakon izbijanja ekonomske krize, spašena državnim novcem, kreditom vrijednim 44 miliona eura.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register