Kosovski ministar: Crnogorci će dobiti status manjine

Objavljeno: 29.04.2011, 19:44h

Potpredsjednik Vlade Kosova i ministar za lokalnu samoupravu Slobodan Petrović potvrdio je danas u Podgorici da će crnogorska nacionalna zajednica na Kosovu, izmjenama Ustava Kosova, dobiti status manjine i da će tako biti uključena u kosovske državne institucije. Petrović je u Podgorici razgovarao sa crnogorskim ministrom za ljudska i manjinska prava Ferhatom Dinošom.  Ranije danas, Udruzenje Crnogoraca Kosova je saopštilo da je u proceduru Skupštine Kosova ušao Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i promovisanju prava manjinskih nacionalnih zajednica na Kosovu. Te zakonske izmjene, kako je saopšteno, riješiće i status crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu, podsjeća Beta.

Potpredsjednik Vlade Kosova i ministar za lokalnu samoupravu Slobodan Petrović potvrdio je danas u Podgorici da će crnogorska nacionalna zajednica na Kosovu, izmjenama Ustava Kosova, dobiti status manjine i da će tako biti uključena u kosovske državne institucije.

Petrović je u Podgorici razgovarao sa crnogorskim ministrom za ljudska i manjinska prava Ferhatom Dinošom. 

Ranije danas, Udruzenje Crnogoraca Kosova je saopštilo da je u proceduru Skupštine Kosova ušao Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i promovisanju prava manjinskih nacionalnih zajednica na Kosovu. Te zakonske izmjene, kako je saopšteno, riješiće i status crnogorske nacionalne zajednice na Kosovu, podsjeća Beta.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register