Institut za zločine na Kosovu priprema tužbu protiv Srbije

Objavljeno: 29.04.2011, 16:44h

Vlada Kosova osnovala je danas Institut za studije ratnih zločina, čiji će zadatak biti da evidentira i prouči zločine izvršene od 1990. do 1999. godine i pripremi potrebna dokumenta za podizanje tužbe protiv Srbije, javila je Beta. "Na Kosovu su se dogodili ratni zločini u periodu od 1990. do 1999. godine i oni treba da se evidentiraju. Naš je cilja da se profesionalno u pravnom, politčkom, istorijskom, ekonomskom, vojnom i sociološkom aspektu predstavi ono što se dogodilo na Kosovu u tom periodu", rekao je zamjenik premijera Kosova Hajredin Kuči. Prema njegovim riječima, u rad Instituta biće uključeni domaći i međunarodni stručnjaci, a Vlada Kosova će pomoći njegov rad.

Vlada Kosova osnovala je danas Institut za studije ratnih zločina, čiji će zadatak biti da evidentira i prouči zločine izvršene od 1990. do 1999. godine i pripremi potrebna dokumenta za podizanje tužbe protiv Srbije, javila je Beta.

"Na Kosovu su se dogodili ratni zločini u periodu od 1990. do 1999.

godine i oni treba da se evidentiraju. Naš je cilja da se profesionalno u pravnom, politčkom, istorijskom, ekonomskom, vojnom i sociološkom aspektu predstavi ono što se dogodilo na Kosovu u tom periodu", rekao je zamjenik premijera Kosova Hajredin Kuči.

Prema njegovim riječima, u rad Instituta biće uključeni domaći i međunarodni stručnjaci, a Vlada Kosova će pomoći njegov rad.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]m.me
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register