Ekshumirani posmrtni ostaci pape Jovana Pavla II

Objavljeno: 29.04.2011, 19:34h

Posmrtni ostaci pape Jovana Pavla Drugog danas su ekshumirani pred njegovu beatifikaciju 1. maja, prenijela je agencija Rojters. Vatikan je saopštio da je sanduk s posmrtnim ostacima pomjeren iz kripte u bazilici svetog Petra dok su se vrhovni vatikanski zvaničnici i najbliži papini saradnici molili. Drveni kovčeg biće premješten ispred glavnog oltara bazilike svetog Petra i nakon nedjeljnog postupka beatifikacije ostaće na tom mjestu, a bazilika će biti otvorena dok svi koji to žele ne obiđu mjesto. Nakon toga, posmrtni ostaci pape Jovana Pavla Drugog biće preneseni u novu kriptu ispred oltara u blizini Mikelanđelove statue Pijete.

Posmrtni ostaci pape Jovana Pavla Drugog danas su ekshumirani pred njegovu beatifikaciju 1. maja, prenijela je agencija Rojters.

Vatikan je saopštio da je sanduk s posmrtnim ostacima pomjeren iz kripte u bazilici svetog Petra dok su se vrhovni vatikanski zvaničnici i najbliži papini saradnici molili.

Drveni kovčeg biće premješten ispred glavnog oltara bazilike svetog Petra i nakon nedjeljnog postupka beatifikacije ostaće na tom mjestu, a bazilika će biti otvorena dok svi koji to žele ne obiđu mjesto.

Nakon toga, posmrtni ostaci pape Jovana Pavla Drugog biće preneseni u novu kriptu ispred oltara u blizini Mikelanđelove statue Pijete.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]
Prije nego ostavite komentar, molimo vas da pročitate Pravila komentarisanja na Portalu PCNEN

Leave a Reply

Blogovi

Logujte se ili registrujte
Forgot?
Register